Lifestyle

5 tips voor het kiezen van raamdecoratie voor de slaapkamer

By  | 

Raamdecoratie 5 tips voor het kiezen van raamdecoratie voor de slaapkamer

Raamdecoratie. Wij wonen nu anderhalf jaar in ons huis. Dat lijkt heel lang, maar af en toe lijkt het ook nog gisteren dat we hierheen verhuisden. We wonen echt fantastisch, maar ons huis is nog niet helemaal af. Er wachten nog een aantal klusjes op ons… Zo moet de buitenboel geschilderd worden, de badkamer verbouwd en onze slaapkamer moet nog worden opgeknapt. Tot nu toe hebben we in de slaapkamer niet eens iets voor de ramen hangen. Maar dat heeft me wel genoeg tijd gegeven om uit te zoeken waar je op moet letten bij het uitzoeken van raamdecoratie voor de slaapkamer. Ik heb 5 tips voor het kiezen van raamdecoratie voor de slaapkamer

inspiratie

  • Doe eerst inspiratie op!

Ga lekker online kijken wat er allemaal kan. Het is echt ongelooflijk hoeveel verschillende soorten raamdecoratie je hebt. Van gordijnen, jaloezieën, rol- en vouwgordijnen, verduisterend en licht doorlatend. De keuze is bijna oneindig. Kijk ook eens op Pinterest voor inspiratie. Ik heb daar leuke ideeën opgedaan!

2)         Bedenk welke functie je raamdecoratie heeft

In de woonkamer kies je namelijk vaak voor een andere soort raamdecoratie dan in de slaapkamer. Hier is het namelijk wel prettig als het enigszins verduisterend is. Zo word je middenin de zomer niet door de opkomende zon gewekt (zoals ik nu!) en kan je ook hartje zomer tot een uurtje of tien uitslapen! Maar niet alleen dat is belangrijk. Test bijvoorbeeld of je slaapkamer erg hol klinkt. Als dat het geval is kan je voor zwaardere gordijnen kiezen, die werken geluiddempend waardoor het minder hol klinkt.

raamdecoratie woonkamer

3)         Kijk wat past bij de ruimte

Natuurlijk kijk je goed naar de ruimte. Wat is de architectuur van de slaapkamer, hoe valt het licht en wat voor soort raamdecoratie complimenteert de ruimte? Heb je bijvoorbeeld hele hoge ramen, dan staan plooigordijnen tot de grond prachtig. Woon je landelijker, dan kunnen shutters of jaloezieën misschien beter passen.

raamdecoratie

4)         Bepaal je budget

Met raamdecoratie kan je alle kanten op. Je hebt heel goedkope en zeer bijzondere (en daarmee prijziger) raamdecoratie. Van tevoren goed nadenken over hoeveel geld je wilt besteden is dus wel verstandig! Anders weet je het wel… Dan word je verliefd op die gordijnen of Jaloezieën die way out of budget zijn en dan vind je nooit meer iets dat er bij in de buurt komt. En dan… tja dan betaal je toch maar dat torenhoge bedrag. Niet doen! Bepaal gewoon even je budget, dat voorkomt teleurstelling. 😉

5)         Meten is weten!

Het opmeten van raamdecoratie moet heel erg precies. Want een centimeter te breed, of juist te kort, kan maken dat het niet past of er gewoon echt niet uitziet. Ben je dus niet zo handig met een meetlint? Geen probleem, bij de meeste speciaalzaken en ook websites kan je gebruik maken van een meetservice. Heb je wel vertrouwen in jezelf? Check dan wel even de meetinstructies die je op de meeste sites kunt vinden. Dan weet je zeker dat je het goed doet!

O, en nog een extra laatste tip in deze blog: online bestellen is ideaal! Over het algemeen hoef je niet heel lang te wachten en ze komen die grote pakketten gewoon thuis afleveren. Super handig!

Slaap lekker…. Zzzzz….

1 Comment

  1. Pingback: De beste tips: huis te beveiligen op vakantie * Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.