Lifestyle

Raamdecoratie in huis

By  | 

Mooie raamdecoratie

Mooie raamdecoratie: In deze blog wil ik aandacht besteden aan de ramen in het huis. Vaak hangt men gordijnen voor de ramen en klaar. Maar wist je dat je zoveel meer kunt met je ramen behalve ze open en dicht te doen? In deze blog wil ik wat meer aandacht besteden aan raamdecoratie in huis.

Ramen verduisteren

Een goede nachtrust is mega belangrijk en ik raad iedereen dan ook verduisterende (rol) gordijnen aan. Hoe lichter je kamer hoe minder goed je kan slapen en hoe sneller je wakker wordt. Rolgordijnen zijn een van de meest populaire vormen van raamdecoratie en dat is niet voor niets! Ze zijn eenvoudig te installeren, budgetvriendelijk en in velen kleuren mogelijk. Als je ze wil bestellen kijk dan even op rolgordijnen op maat.

rolgordijnen gezien op gordijnen.nl

Ramen schoonmaken

Zeg nou eerlijk? Ramen zien er veel mooier uit als ze goed gelapt zijn. Ik beloof je dat dit geen reclame is voor paella doekjes, maar echt ik zweer bij die dingen. Je hebt ze waarschijnlijk al op facebook voorbij zien komen het is waar wat ze beweren. Je hoeft ze echt alleen maar 10 minuten in heet water te laten weken. Dan knijp je ze heel goed uit en daarna haal je ze over de ramen. Er komt geen schoonmaakmiddel aan te pas. Eenmaal schoon, ga ik er zelf nog een keer overheen met een droge theedoek en voila mooie streepvrije ramen. Ik ben fan van die doekjes en heb ze inmiddels ook voor mijn moeder besteld.

Houten Jaloezieën

Ik zweer bij houten jaloezieën. Weg met die gordijnen in de huiskamer en kom maar op met die populaire raamdecoratie. Wij hebben ze zelf ook en ik hoef echt geen stofwolk gordijnen meer. Naast dat ze een luxe uitstraling geven aan je woonkamer zijn ze ook nog eens warmtewerend en gemaakt van natuurlijke materialen. Het fijne is dat ook deze zo makkelijk schoon te houden zijn. Even met de stof duster ertussen knutselen, dan een lapje erover en boem schoon. Tussen de lamellen door schijnt het licht zo naar binnen. Met houten jaloezieën kun je echt spelen met het licht. Love it.

Raam stiften

Ja hier komt wat mij betreft nog de leukste ontdekking van de laatste maand. Nimra had een kindermodel shoot voor veilig ventileren en daar kreeg ze raam stiften. De productie van die shoot had de stiften bij de hema gekocht. Ik kende dit product niet, maar wat denk je? Ze zorgen voor heel veel teken plezier. Want je kind kan lekker op alle ramen tekenen en ook dit gaat er gewoon zo weer af. Ik vind het echt een super product. Ja waarschijnlijk bestaat het al langer, maar ik heb kennelijk onder een steen geleefd en ken het pas sinds kort.

raamstiften hema

Raamstickers

Heb je nou zelf geen kinderen of zeg je ‘nee’ tegen dat geklieder op de ramen? Bij bijvoorbeeld Alieexpress verkopen ze echt mooie raamdecoratie. Dit zijn raamstickers die je op je raam kan plakken. Naast dat het mooi staat kun je hiermee je privacy afschermen. Je kunt bijvoorbeeld je keuken ramen tot de helft bedekken zodat niemand goed naar binnen kan koekeloeren. Doordat de ramen maar voor de helft bedekt zijn komt er toch weer zon naar binnen.

Raamdecoratie in huis gespot op Aliexpress

Tot zover deze fijne blog. Check mijn andere interieur blog. Tot de volgende!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.