Guest Blogs

Hoe kom ik van de (bron/medium) Referral Spam af

By  | 

Dit is een blog voor andere bloggers. We gaan hier diep in op referral spam en als je dit niets zegt. Dan heb ik  leuke categorieën zoals fashion, lifestyle baby etc. Get out of here now!

Maar goed als je dus wel weet wat dit is en je hebt er last van lees dan maar. Succes! Deze blog is geschreven door mijn websitemannetje.

Referral spam

Binnen Google Analytics. Super vervelend maar waarom dit fenomeen. Deze vorm van spam wordt gegenereerd door website’s die hierdoor hoger in google terecht komen. Iedereen die een website heeft en wel eens op google analytics zit ziet dat er vanuit een bron verkeer komt, vervolgens klikken ze hier op en hoppa een bezoeker erbijvoor ze. Nu denk je bij jezelf nou van 1 bezoeker erbij word ik ook niet vrolijk maar wat nou als je dit bij een miljoen website’s doet? Je  snapt hem.. zo krijgen ze hun hits.

Referral Spam

Om de bouncerate van je website/blog omlaag te krikken heb je verschillende mogelijkheden. Voor de leken onder ons die niet willen rommelen in de HTML code kan je gewoon een filter toepassen in google analytics. Of je website mannetje dat laten doen.

Om te zien waar de meeste vervuiling van refferers vandaan komt kan je hier zien. Acquisitie –>Alle verkeer–>Bron/Medium–>klik dat in het overzicht op Bouncepercentace. Of neem de lijst over van de foto die ik onderaan heb geplaatst.Waar vind ik de referralsde 100% bouncers hoeven niet persee een valse bron te zijn een bezoeker die op je site komt en de info op 1 pagina heeft gevonden en niet verder klikt wordt ook gezien als bounce. Voor blogsite’s ligt de bouncerate nou eenmaal hoog.

Hier een instructie hoe je de spammers (referral spam) kan uitsluiten van je analytics. Ga naar beheerder–> alle filters–>filter toevoegenfilter toepassen spam

Geef de filter een naam kies bij filtertype aangepast–>uisluiten–>kies bij de keuzes campagnebron—>bij filterpatroon de URL van de referral spammer en vervolgens de weergaves toepassen als je meerder sites hebtde filter aanmaken

Hier een lijst van de referral spam(mers) die ik heb toegevoegd

refallers

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.