Lifestyle

Restyle je interieur 3 tips

By  | 

Restyle je interieur

Restyle je interieur. De afgelopen tijd ben ik (net als iedereen) heel veel thuis geweest. Ik heb een heerlijk huis met veel ruimte. Als gezin hoefden we elkaar niet in de weg te zitten, zeg maar. Maar toch… na een week of twee thuiswerken begonnen mijn handen te kriebelen. Ik kreeg honderden ideeën zoals: ‘Ik wil een andere bank’ en ‘Als ik die kast nou tegen die muur zet, dan kan de tafel zo’. Het was duidelijk tijd voor een restyle van mijn interieur! Met deze drie kleine ingrepen heb ik een totale nieuwe woonstijl gecreëerd:

Vervang één meubelstuk

Ik heb ervoor gekozen om mijn TV meubel te vervangen. Dat is een meubelstuk waar je veel naar kijkt en echt een centerpiece in veel interieurs. Mijn grote grijze dressoirkast heb ik vervangen voor een zwevend wit hoogglans meubel. Het effect is echt verbluffend! Waar mijn interieur eerst een beetje landelijk was, is door dit nieuwe interieuritem de uitstraling van mijn woonkamer meteen een stuk moderner. De kamer lijkt groter en lichter. Door slechts één meubelstuk te vervangen is direct een andere sfeer ontstaan! Dat kun je ook bereiken door een andere bank, tafel of kast neer te zetten.

Verander de kleur van je accessoires

De meeste mensen hebben een bepaalde kleur die terugkomt in hun interieur. Bij mij was dat ijsblauw. De kussens op de bank, een vaas, kaarsen. Allemaal in dezelfde tint. Door nieuwe kussenslopen te kopen (kan super goedkoop!) en enkele van mijn accessoires te vervangen, heeft mijn huis meteen een heel andere uitstraling. Voor deze lente heb ik gekozen voor gezellig geel. Een echte modekleur in homedeco-land, dus ook heel veel opties en inspiratie te vinden op internet.

Zet planten in je huis

Toen ik aan het restylen en decoreren was viel mij ineens op dat ik maar heel weinig planten in huis had. Ik heb niet per se groene vingers, dus heb me er nooit aan gewaagd om veel groen in huis te halen. Maar nu ik meer tijd doorbracht in mijn eigen woonkamer miste ik toch een beetje ‘natuur’ in huis. En het is echt waar… Door planten in huis te zetten komt je huis tot leven! Door te werken met verschillende potten en bijzettafeltjes creëer je in no time gezelligheid. Ik ben bijvoorbeeld helemaal weg van de houten kist die ik vond bij Perfecthomeshop.

Kleine veranderingen

Deze kleine veranderingen in mijn interieur hebben me nauwelijks tijd gekost, maar hebben echt een enorm effect gehad! Ik ben weer helemaal blij in mijn eigen huis en iedereen die binnenkomt complimenteert mij met mijn inrichting. Dus hup, aan de slag! Want het is superfijn om blij te zijn in je eigen huis, zeker in deze tijd! 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.