Lifestyle

Review Pine Bay Hotel vakantie Turkije

By  | 

Vakantie Turkije review Pine Bay Hotel

Wij komen net terug uit Turkije en het was zo leuk dat ik heb besloten er een blogje over te schrijven. We hadden in december of januari al geboekt. Dat deden we om 2 redenen. Natuurlijk vanwege de vroegboek-korting en het feit dat het dan sowieso goedkoper is. En zodat ik die week echt alvast kon blokken in mijn agenda. Als freelancer neem ik veel werk aan en als ik niks boek  ga  ik ook niet op vakantie.. Dus geniet van deze blog en hang de Turkse vlag maar uit!

visum turkije

Visum

In Turkije moet je een visum hebben. Deze kun je op het vliegveld bij aankomst kopen, maar dan sta je na een een reis van minimaal 5 uur ( 3 uur vliegen en 2 uur eerder aanwezig zijn op Schiphol)  weer lang in een rij te wachten. Ik heb dit al een keer eerder meegemaakt een aantal jaren geleden toen we ook naar Turkije gingen. Online kun je tegenwoordig je visum aanvragen   en dat heb ik dit jaar heel gemakkelijk gedaan voor het visum Turkije .  Het is echt super simpel. Je vult je aankomst datum in en je email adres en de rest wijst zich dan vanzelf. Je krijgt je visa  ( voor het hele gezin) dan per email opgestuurd en dan kan je dus meteen in de Visum rij invoegen als je eenmaal op het vliegveld bent.

Kusadasi

is een Turkse badplaats, 90 kilometer ten zuiden van İzmir in West-Turkije en ongeveer ter hoogte van het Griekse eiland Samos. Kuşadası ligt aan de westkust van Turkije, en is een populaire vakantiebestemming voor toeristen. Je kunt ook op Bodrum vliegen ( dat is goedkoper) maar dan moet je nog wel 2,5u rijden naar het hotel.

hotel pine bay

Hotel Pine Bay

Ons hotel is echt een heel fijn hotel waarbij er niks ontbreekt. Ik vond het tot nu toe echt het beste hotel waar ik ooit naar toe ben geweest voor een familie vakantie. Dit hotel is echt super geschikt als je van all inclusive, zand, zee, glijbanen en lekker eten houdt. En als je kinderen hebt. Zonder kids zou ik dit niet aanraden want dan wordt je omringd door families.

pine bay hotel zwembad

Glijbanen en zwembaden

Er is hier echt een walhalla van een zwemparadijs. Je hebt een groot zwembad met een peuterbad bij het hotel. Dan heb je aan de andere kant op 5 minuten lopen nog 4 grote super leuke glijbanen. In 3 glijbanen mogen kinderen vanaf 4 jaar met de ouders. Er is ook een vette glijbaan (super slide)maar die is vanaf 12 jaar en ouder. Kinderen van bijvoorbeeld 6 mogen zelfstandig in de andere 3 glijbanen. Ook de peuters en kleuters kunnen hun lol op. Er zijn meerdere glijbanen voor de kleintjes. Nimra en Noah hebben het beiden echt heerlijk gehad. Dagelijks waren ze niet weg te slaan uit het zwembad. Oh en je mag ’s avonds ook zwemmen!  En er is ook een binnenzwembad.

kinderbad pine bay hotel

All inclusive

Ik kan me echt niet voorstellen dat mensen kunnen klagen. Ik heb het buffet geprobeerd te filmen. Na 1.30 minuut had ik nog steeds niet het hele buffet kunnen filmen. Er is zo ongelofelijk veel keuze. Zoveel salades, soepen, brood, hoofdgerechten toetjes en allerlei specialiteiten als Turkse pizza etc. Ook worden er pannenkoeken en wafels gebakken bij het ontbijt en is er de heel dag door pizza, patat, burgers, en Turkse lekkernij. Op de hotelkamer heb je een koelkast met gratis cola en water. Zoveel eten ik kan het gewoon niet kwijt in deze review Pine Bay Hotel. Ik beloof je je kan hier geen honger hebben.

familie mounira

Hotel kamers/ huisjes

Neem geen huisje, of vraag expliciet om een huisje dichtbij de zwembaden anders loop je echt meerdere keren de berg op en af. Ik hoorde mensen echt klagen over spierpijn in hun kuiten. Als je dus een kamer neemt in het hotel dan heb je sowieso altijd een balkon en zit je overal dichtbij. Wij hebben expres een hotelkamer aangevraagd en geen huisje op aanraden van mijn vriendin die er al geweest was en ik ben echt blij dat we dus in het hotel zaten. Dan zit je sowieso ook dichtbij het grote restaurant en het Chinese restaurant, het binnen zwembad en het grote buitenzwembad met pierenbad waar ook de yoga is.

Strand

Er is een enorm groot privé strand. Verwacht alleen geen zandstrand. Je kunt het beste waterschoenen meenemen want er liggen veel keien. Het strand is super veilig met een baai en een lifeguard. Je kunt hier banaan varen, parasailen en duiken of natuurlijk gewoon lekke rop je luchtbed dobberen.

strand pine bay hotel

Conclusie review Pine Bay Hotel

Ik raad dit hotel absoluut aan. Het voldoet aan al onze wensen en we hebben hier een top tijd gehad. Lees ook mijn andere vakantieblogs zoals: Vakantie Spanje, Vakantie Kaapverdië. Einde review Pine Bay Hotel.

2 Comments

  1. Pingback: Keuken mooier maken - Mounira's Mansion

  2. Pingback: Besparen 2020 * Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.