Guest Blogs

Romantische momenten maken

By  | 

Romantische momenten maken

Romantische momenten maken. Ons drukke bestaan is gejaagd en laat soms maar weinig aan de verbeelding over. Het cliché dat sleur altijd binnensluipt in een relatie, is al even ontmoedigend als nefast voor sommige relaties. Laat het niet zover komen en blijf werken aan je relatie, of je nu drie of dertig jaar samen bent met je partner. 

Thuis tijd maken voor mekaar

Misschien herken je wel de volgende situatie: je bent de hele dag druk in de weer op je werk en ’s avonds kom je afgepeigerd thuis maar wacht je nog een tweede dagtaak. Je moet de kinderen naar hun vrijetijdsactiviteiten brengen, hen helpen met het huiswerk,… Eens dat achter de rug is, zorg je er voor dat het huishouden op wieltjes loopt. Een mens zou al eens durven vergeten dat je ook moet blijven investeren in je relatie. 

Het codewoord

Het codewoord voor elke relatie is natuurlijk ‘tijd’. Wanneer je al jouw dagtaken opsomt, lijkt het net de tijd te zijn die ontbreekt. Maar dat is niet helemaal waar. Het gaat vaak over onze planning en de indeling van de dag. Je kan soms geen tijd hebben omdat je te lang bezig bent met zaken die, ook met wat minder aandacht, vlot kunnen lopen. Neem je planning erbij en markeer wat eventueel sneller kan of minder van je aandacht nodig heeft. Ben je elke week ’s avonds nog een uur of twee aan het strijken? Denk dan misschien eens aan het uitbesteden van die taak aan een strijkwinkel. Zo heb je ’s avonds, wanneer je kinderen in bed liggen, meer tijd voor je partner. 

Romantische momenten maken
Romantische momenten maken: Photo by Naomi Irons on Unsplash

Maak het ’s avonds ook lekker romantisch

Maak het ’s avonds ook lekker romantisch. Steek kaarsjes aan, dim het licht een beetje en kijk naar een romantische film. Liever wat meer opwinding? Dan kunnen films met een pikanter tintje een goede opwarmer zijn voor een geslaagde avond. Aandacht hebben voor elkaar, knuffelen en kussen, vormen een belangrijke opwarmer voor meer intimiteit. Misschien wil je de sleur doorbreken en eens verrassend uit de hoek komen? Denk dan aan sextoys die de beleving in bed naar een nog hoger niveau tillen.

Er even tussenuit

Lukt het toch niet helemaal om regelmatiger tijd te maken voor elkaar tijdens de week? Dan is het misschien tijd om echt een weekend of weekje vakantie te plannen. Organiseer een romantische trip naar jullie favoriete stad. Je hoeft het niet altijd te ver te zoeken. Een weekendje Brugge met een mooie hotelkamer, lekker eten en zalig lange stadswandelingen kunnen de perfecte aftrap zijn om opnieuw vuur te brengen in je relatie.

Tot slot

Soms is een beetje afzondering van het dagdagelijkse nodig, om opnieuw te beseffen waarom je samen bent met je partner. Het zijn net zijn of haar leuke kantjes en de fijne momenten tijdens de dag, die je liefdesleven de moeite waard maken, dus investeer volop in de liefde. Vergeet tijdens het dagelijkse leven je partner niet. Liefde blijft altijd een werkwoord. Eentje van een beetje tijd investeren en er zoveel voor terugkrijgen… Tot zover deze blog: Romantische momenten maken