Lifestyle

Transformatie: van saaie zolder naar ruime kinderkamer

By  | 

Transformatie: van saaie zolder naar ruime kinderkamer

 

Een saaie of overvolle zolder kan een doorn in het oog zijn. Het is begrijpelijk dat het lastig is om nut te vinden voor je zolder. Vaak eindigen mensen dan ook met een zolder die alleen dient als opslagruimte voor oude spullen, die om een of andere mysterieuze reden bewaard moeten worden. Dit artikel laat zien hoe je je stoffige, saaie zolder transformeert naar een super ruime  kinderkamer!

dakkapel

Dakkapel voorbeeld. Toen wij een dakkapel kregen hadden we opeens een enorme ruimte boven.

Creëer ruimte

Een kind heeft ruimte nodig om een kind te zijn. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat er meer ruimte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan praktische opbergruimtes, een voorbeeld daarvan zijn op maat gemaakte inbouwkasten. Er zijn ook manieren om de schijn te wekken dat er meer ruimte is dan er werkelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een grote spiegel, zodat je kamer er lichter en dieper uitziet. Natuurlijk licht zorgt er ook voor dat je kamer er groter uitziet, kies dus liever voor jaloezieën in plaats van dikke gordijnen. Het is ook een idee om meer vierkante meters te creëren, daar is een dakkapel ideaal voor. Een dakkapel creëert veel extra ruimte en zorgt ook nog eens voor meer lichtinval. Als (aanstaande) moeder wil je natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Een kunststof dakkapel is dan de voordeligste optie.

Zorg voor een gezellige inrichting

Elke moeder wilt natuurlijk een gezellige kinderkamer voor haar kinderen en vriendjes en vriendinnetjes. Om de kamer er gezellig uit te laten zien is het belangrijk om lichte en uitnodigende kleuren te gebruiken. Probeer vooral om kleuren zoals geel en oranje te verwerken in de kinderkamer, dit zijn namelijk warme en vrolijke kleuren. Door het plafond een iets lichter tintje te geven laat je de ruimte ook nog eens groter lijken. Een leuk idee, wat de kinderkamer ook een persoonlijk tintje geeft, is een muurschildering van bijvoorbeeld een cartoon karakter. De prijs voor het verven van je kinderkamer is afhankelijk van de schilder, ga om die reden een keer prijzen van een schilder vergelijken. Overweeg naast het gebruik van kleuren ook om de kamer in te richten naar een bepaald thema. Als je een beetje handig bent kan het leuk zijn om zelf dingen te maken voor in de kinderkamer. Als je je kinderen hierbij laat helpen kan dat ervoor zorgen dat zij zich ook thuis voelen in de kamer.

Must-haves voor je kinderkamer

Er zijn een aantal interessante spullen die in elke kinderkamer passen. Leuke nachtlampjes zijn een echte aanwinst waarmee je je kinderkamer een leuke sfeer geeft en waarmee je je kind veilig laat voelen. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar leuke nachtlampjes die patronen op het plafond projecteren zoals sterren of mooie kleuren. Een leuke speelhoek mag eigenlijk ook niet ontbreken in de kinderkamer. Een ander idee voor de budget-bewuste mama’s is om de kinderkamer in te richten met meubilair dat meegroeit met uw kind. Bijvoorbeeld kinderbedden die telkens op andere manier in elkaar gezet kunnen worden, zodat het bed meegaat van baby tot 7 jaar.

Maak de kamer kindvriendelijk

Deze stap is misschien niet zo leuk als de vorige, maar wel een van de belangrijkste. Je wilt natuurlijk dat je kind veel plezier kan hebben in de kamer. Dan wil je je geen zorgen maken over eventuele onveiligheden. Zorg er wel voor dat de kamer volledig babyproof is. Dek scherpe randen af, zorg voor voldoende (loop)ruimte zonder al te veel losliggende speelgoed. Een afdekplaatje voor de stopcontacten en een traphekje zijn uiteraard ook van belang. Maak de kinderkamer niet te druk of te vol, de kinderkamer moet ook een ruimte zijn waar je kinderen tot rust kunnen komen.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.