Lifestyle

Ruimte tekort? Overweeg een dakkapel

By  | 

Ruimte tekort? Overweeg een dakkapel

In een huishouden met kinderen kom je al snel ruimte tekort. Een gedeelde kinderkamer gaat in het begin nog wel goed, maar als de kinderen ouder worden hebben ze toch behoefte aan een eigen plekje. Geen kamers meer over? Denk er eens over na om een extra kamer te maken door een dakkapel te plaatsen.

Een dakkapel is eenvoudig te plaatsen

Een dakkapel plaatsen is een klus die vaak in één dag gedaan is. In tegenstelling tot jaren geleden, zijn de meeste dakkapellen in een fabriek gemaakt en is het een kwestie van plaatsen. Uiteraard klinkt dit simpeler dan het is en heb je wel degelijk een vakspecialist nodig, maar het is eenvoudiger dan vroeger. Hierdoor hoef je niet meer dagenlang tegen een steiger in de achtertuin aan te kijken. Controleer bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel. Bij een standaard dakkapel is dit vaak niet nodig, maar kijk dit altijd eerst even na voordat je een afspraak inplant.

Een dakkapel hoeft niet duur te zijn

Het maken van een dakkapel was vroeger maatwerk, waardoor een dakkapel plaatsen een dure investering was. Doordat tegenwoordig alles fabriekswerk is, liggen de dakkapel kosten niet meer zo hoog. Natuurlijk blijft het plaatsen van een dakkapel een investering, maar als je het vergelijkt met wat een verhuizing kost en de extra leefruimte die je ervoor terugkrijgt, valt het allemaal reuze mee. Zeker als je bedenkt dat je nu een extra slaapkamer in huis hebt die ook de woningwaarde verhoogt. Bij de verkoop van je huis verdien je dus vaak je investering van de dakkapel weer terug.

 

Extra licht en ruimte

Bij het plaatsen van een dakkapel van 2 meter breed, creëer je al snel 3 m2 extra loopruimte. Zeker op een zolder is deze ruimte veel waard. Doordat je meer lichtinval hebt, komt de extra ruimte ook nog beter tot zijn recht. Opeens is die donkere zolder veranderd in een sfeervolle ruimte. Een zolder met dakkapel is hierdoor de ideale plek voor een nieuwe kinderkamer. Of gebruik jij de nieuwe zolder liever om een mooie, ruime loft te voor jou en je partner te maken?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.