Lifestyle

Rustgevende slaapkamer creëren? 5 tips

By  | 

Rustgevende slaapkamer creëren? 5 tips. Een goede nachtrust is essentieel voor een goed begin van de dag. Je zal energieker zijn en bijgevolg meer zin hebben om o.a. te werken of te sporten. Om tot die goede nachtrust te komen, is een rustgevende slaapkamer van groot belang. Hoe je zo’n ontspannende oase van rust creëert, leggen we je graag uit.

1. Ruim op

Een opgeruimde slaapruimte zorgt automatisch voor rust. Probeer een dagelijks ritueel op te stellen waarin je ’s ochtends je kamer verlucht en meteen daarna je bed weer opmaakt. Geef je pyjama en ochtendjas een vast plekje in de badkamer en laat deze niet rondslingeren op je bed. Ruim lege flesjes water en vuile sokken of ondergoed ook steevast op. Zo zal je telkens wanneer je in je slaapkamer komt, meteen een zengevoel ervaren in plaats van een stressgevoel.

2. Kies voor gepaste verlichting

De juiste verlichting kan een wereld van verschil maken. Ban felle spots of sfeerloze tl-lampen dan ook onmiddellijk uit je slaapkamer. Kies liever voor warm en zacht sfeerlicht, dimbare spots of een wake-uplamp. Voor het slapengaan kan je eventueel een gezellige geurkaars branden om helemaal ontspannen de nacht in te gaan.

zwart zwevend nachtkastje
Nachtkastje gespot op zesso.com/be_nl

3. Decoreer je kamer met de juiste accessoires

Een opgeruimde kamer staat voor rust. Dat wil echter niet zeggen dat ze helemaal kil en kaal moet zijn. Naast een bed en kast voor je kleding, mogen er heus nog andere leuke meubeltjes je kamer sieren. Zoals een mooi nachtkastje of bijzettafel voor je koffietafelboek en plaid. Een leuk leeshoekje creëren is sowieso een aanrader! Voor het slapengaan een boek lezen of aan meditatie doen is de ideale manier om je hoofd leeg te maken. Daarnaast kan je decoreren met kaarsen, rieten (opberg)manden en fotokaders. Less is more dus overdrijf hier niet mee!

4. Slaap in kwalitatief beddengoed

Naast een goed bed, een goede matras en een goed hoofdkussen heeft ook je beddengoed een aanzienlijke impact op je slaapkwaliteit. Geloof ons: je zal een stuk beter slapen in kwalitatief beddengoed. Durf hier zeker in te investeren en kies bijvoorbeeld voor luxueuze stoffen zoals Egyptisch katoen of satijn.

bijzettafels rond zwart marmer
Bijzettafels gespot op zesso.com/be_nl

5. Gebruik neutrale kleuren

De kleur van je slaapkamermuren is ook belangrijk. Vermijd felle kleuren, prints of druk behang. Aardse tinten en natuurlijke kleuren zijn het meest rustgevend. Op deze kleuren geraak je doorgaans ook niet snel uitgekeken, dus je zal er jaren van kunnen genieten!