Lifestyle Blog

Samsung Note 8 review

By  | 

Samsung Note 8 review

Ik heb een nieuwe telefoon. Yes! Ik heb mijn Iphone achtergelaten en ben overgestapt op de Samsung Note 8. Ja lieve mensen, voor mij was het ook een hele omschakeling. Ik weet nog dat ik een beetje huiverig was toen ik hem besteld. Misschien kon ik als Iphone gebruiker wel helemaal niet omgaan met een Samsung en zou ik spijt krijgen. Nou, gelukkig is dit niet gebeurd. Ik heb de Samsung Galaxy Note 8 nu precies een week en omdat ik er zo blij mee ben heb ik besloten om er een review over te schrijven.

Waarom de Samsung Galaxy Note 8

Ik was dus toe aan een nieuwe pokkie (Surinaams voor telefoo) en eigenlijk wist ik al meteen dat het de Iphone X, de Samsung 8 of de Samsung Galaxy Note 8 zou worden. Dit omdat deze alle 3 nieuwe en hippe toestellen zijn en ik sowieso een toestel wilde met een super  camera en natuurlijk alle nieuwste snufjes en dingetjes. Ik heb eerst online diverse reviews gelezen. Deze 3 toestellen liggen heel dicht bij elkaar qua specificaties. En ook al kwam de Iphone X het beste uit de test… deze lag qua prijs toch net iets  boven mijn budget. En ik heb geleerd dat je iets niet moet kopen als je het je niet kunt veroorloven om het te verliezen/kwijt te raken.

mooie levens quote

De Samsung 8 en de Samsung Note 8 hadden heel goede online reviews. Maar ondanks dat ik de Iphone niet zou gaan halen was ik wel een beetje bang… van Apple naar Android, dat is een grote stap. ( Ik heb al een Samsung zakelijk, maar die gebruikte ik puur voor bellen en sms’en). Maar goed terug naar mijn inner strijd…De Samsung Note heeft iets wat beiden niet hadden.. namelijk het pennetje en het feit dat je gewoon op je scherm even snel een notitie kunt maken. Voor mij was dat pennetje dus de absolute doorslaggevende factor.

Samsung Note 8 roze marmer hoesje

Top 3 meeste fijne features aan de Samsung Note 8

1 Fotocamera

Met stip op één: de geweldige foto’s die hij maakt. Naast dat ik haarscherp beeld heb, maakt hij ook in het donker veel lichtere foto’s dan mijn oude toestellen ( De Iphone 6 en de Samsung 5). Ook heeft hij een Selfie functie. Je zet je hand voor je gezicht, als je een Selfie wilt maken. Het moment dat hij je hand herkent dan heb je 3 seconden de tijd voor hij automatisch een foto maakt. Super handig! Tevens heeft hij naast de gewone filters ook Snapchat-achtige filters, wat ik super waardeer als selfie-queen.

2 Notitie’s maken

Eigenlijk zou ik deze ook op 1 zetten en dat is dus de Note oftewel de notitie-functie. Naast dat ik het heerlijk vind om even snel mijn boodschappenlijstje te schrijven vinden mijn kids het heerlijk om te tekenen. Dus als we in de auto, bij de tandarts of op visite zijn en ze moeten wachten dan mogen ze om de beurt tekenen. Verder kun je er dus ook nog voor kiezen om in plaats van met je vingers te typen, dat je dus dat pennetje gebruikt. Handig om RSI te voorkomen.

Samsung note 8

3 Overzetten

Het gemak waarmee ik alles van Iphone over kon zetten naar Samsung. Ik zal wel uit de middeleeuwen stammen, maar last time I checked, was het nogal een ding om al mijn gegevens over de te zetten. Denk hierbij aan je al je email-programma’s, foto’s, contacten en apps  handmatig over te zetten tussen 2 concurrerende apparaten die niet compatibel zijn. Nou ik verzeker je, dit keer had ik daar geen last van. Er zit namelijk een soort klein device-je bij waarmee je letterlijk binnen 15 minuten al je gegevens over kunt zetten. Het enige wat je erna moet doen is weer opnieuw inloggen (Dus zorg dat je die wachtwoorden weer hebt, want die verhuizen niet mee).

Nog wat fijne andere feautures die niet perse nieuw zijn, maar waar ik wel super happy mee ben.

Gezichtsherkenning

Oke dit is misschien niet per se een nieuwe feauture, maar wel een die zeer welkom is. Het scheelt toch dat die er op zit. Het moment dat ik mijn gezicht voor mijn telefoon houd weet hij dat ik het ben en ontgrendelt hij.

He Google

Deze functie zal vast wel allang bestaan, maar ik heb hem nu pas ontdekt. Ik kan praten tegen Google en google praat terug. Zo kwam ik er tot mijn verbazing achter dat ik dus tijdens het rijden gewoon hands-free mijn navigatie aan kan laten zetten door Google. Dan zeg ik: He Google. Google herkent mijn stem en dan kan ik bijvoorbeeld vragen: Navigatie voor adres X in Amsterdam. Dat scheelt heel wat intypen en wachten.

Batterij gaat langer mee

Het is algemeen bekend dat er een update was bij de Iphone 6 waardoor de batterij veel korter mee ging. Ik had dat probleem ook. Als hij ‘s nachts was opgeladen dan was hij in de middag al leeg. Met mijn nieuwe pokkie heb ik dat probleem niet. Als hij in de ochtend vers geladen is dan kan hij de hele dag mee tot en met de volgende ochtend. Love it!

Draadloos laden

Ik heb er nog geen station bij gekocht, maar deze telefoon kan je draadloos laden. Wie weet iets voor in de toekomst.

Conclusie

Ik heb mijn telefoon heel vaak nodig en doordat deze een zeer groot scherm heeft kan ik er ook lekker op werken. Ik ben super tevreden over de Samsung Note 8 en waar ik het meest voor vreesde, de overstap van Apple naar Android, is mij 100% mee gevallen. Het is nu niet zo dat ik nu voor altijd bij een Android blijf hoor, nee dat kan ik nu nog niet weten. Op het moment dat ik weer een nieuwe tel nodig heb, lees ik gewoon weer alle reviews en kies ik de telefoon die het meest bij me past.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.