Lifestyle

Schilderen interieur: Wat doet kleur met je interieur?

By  | 

Schilderen interieur
Wat doet kleur met je interieur?

De meeste mensen kiezen voor witte muren in hun huis. Niet omdat ze dat per se het mooist vinden, maar omdat ze liever op veilig spelen. Met wit kun je bijna niet verkeerd gaan in je interieur. Maar geef toe: het is ook een tikje saai. Kleur staat met stip op één als het gaat om sfeermakers in een interieur. Het kan echter knap lastig zijn om de juiste kleuren te kiezen – zeker als je ze met elkaar wil combineren. Hoe voorkom je dat je woonkamer er ineens uitziet als een circustent? Wij helpen je op weg.

interieur schilderen

Een opvallende accentmuur

Je hoeft niet meteen afscheid te nemen van al je witte muren: accentmuren zijn juist helemaal hip! Met één muur in een opvallende kleur lijkt de kamer niet alleen visueel groter, maar je zorgt ook meteen voor een frisse en sfeervolle toets in je interieur. Tip: omdat je accentmuur natuurlijk alle aandacht zal trekken, is het slim om voor dit binnenschilderwerk professionele hulp in te schakelen, voor een gegarandeerd perfect resultaat.

woonkamer schilderen

Knallende kozijnen

Een originele manier om wat meer kleur in je interieur te brengen is je kozijnen van een likje verf voorzien! Ga voor een chique uitstraling met antracietgrijs of klassiek zwart (zeker een topper in combinatie met bijvoorbeeld een zwarte kroonluchter). Of laat de kozijnen knallen met een opvallende kleur, zoals vrolijk geel of oranje. Omdat kozijnen schilderen binnen nog best wel tricky kan zijn – elk foutje valt immers op – is het ook hierbij handig om experts in te schakelen.

Twee kleuren combineren

Als je echt all out wil gaan met kleur, kies er dan voor om de muren te schilderen in twee verschillende kleuren. Ga voor contrast met complementaire kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel staan. Of kies juist voor een rustige combinatie, met kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel.

Kleur op de deur

Val met de deur in huis met een van de meest onderbelichte onderdelen van je interieur. Bij schilderen denken we vaak aan de muren, waarbij de deur bijna standaard wordt overgeslagen. Maar een gekleurde deur kan je interieur echt een boost geven. Zelfs met simpel zwart geef je de deur een stijlvolle uitstraling, zeker met hoogglansverf. Of schilder de deur in precies dezelfde kleur als de muur, zodat deze harmonieus in het geheel opgaat. Een aanrader voor accentmuren met een deur.

Half geschilderde muren

Kleur op een bijzondere manier in je interieur laten terugkomen? Voorzie dan de onderste helft van je witte muren van een kleurtje. Opvallend maar stijlvol tegelijk, zeker als je voor een neutrale kleur of pasteltint kiest. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat de twee kleuren in een kaarsrechte en strakke lijn in elkaar overgaan. Schakel hiervoor het liefst een schilder in, voor een perfect resultaat bij schilderen interieur.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.