Beauty

Selfcare Sunday? Eindig de week met een momentje voor jezelf

By  | 

Selfcare Sunday? Eindig de week met een momentje voor jezelf

Het dagelijkse leven kan bij momenten best hectisch zijn. Af en toe is het dus nodig om een stapje terug te nemen en een moment in te plannen om tot rust te komen, zonder prikkels van buitenaf. En zeg nu zelf, wat is er leuker dan de week eindigen met een relaxte zondag? Met deze tips plan je de perfecte selfcare Sunday en laadt je je batterijen weer helemaal op voor een frisse start van een nieuwe week. 

Beweeg je lichaam

Hoewel het op zondag verleidelijk kan zijn om heel de dag in bed te blijven liggen en niks te doen, is het juist heerlijk om in actie te schieten en je lichaam te bewegen. Door te sporten komen er endorfines vrij, ook wel gelukshormonen genoemd. Na een sportsessie zul je je dus fris en tevreden voelen. Je hoeft geen uren te gaan zweten in de sportschool, kies een activiteit die jij leuk vindt om te doen. Denk maar aan zwemmen, dansen, yoga of zelfs gewoon een mooie ochtendwandeling in de natuur. 

wake up and workout slogan on light box among sports equipment
Selfcare Sunday: Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Maak een lekker ontbijt

Tijdens die drukke ochtendrush op doordeweekse dagen, nemen veel mensen geen tijd om (uitgebreid) te ontbijten. Sommigen ontbijten zelfs helemaal niet en teren tot de lunch op een kopje koffie. Geniet er in het weekend dus extra hard van dat je de tijd hebt om een lekker ontbijtje klaar te maken. Ga eens naar de bakker voor verse pistolets, koop je favoriete beleg en vergeet ook geen eitje te bakken. Verwen jezelf en geniet van je favoriete ontbijt terwijl je rustig wakker wordt. 

Maak tijd voor skincare

Wat zegt meer ‘selfcare’ dan ‘skincare’? Zet een rustgevend muziekje op en haal al je favoriete skincare producten erbij. Zorg dat je haar uit je gezicht blijft met een haarband, reinig je huid goed en verzorg deze met een maskertje, een scrub en een voedende crème. Een tip? Trakteer jezelf af en toe eens op nieuwe productjes, zoals die van Korean Skincare en bewaar ze in een leuke toilettas. Zo wordt selfcare Sunday nog net wat leuker. 

Geniet van een warm bad

Door de week springen we snel in de douche wanneer we ons ‘s ochtends klaarmaken, maar in het weekend is er meer tijd om eens een warm bad te laten lopen. Verwen jezelf en kom helemaal tot rust door je gsm even weg te leggen en je bad lekker te doen geuren met bruisballen of etherische oliën. Wanneer je uit bad komt kun je je nog insmeren met een goede bodylotion en je gezicht met een voedende moisturizer. Zo blijft je huid gehydrateerd, ook nadat je in warm water hebt liggen weken. 

Focus op positiviteit

Last but not least, heb je er ooit al over nagedacht om een dagboek bij te houden? Door je negatieve gedachten van je af te schrijven kun je ze beter loslaten en blijft er meer ruimte over voor de positieve dingen in je leven. Neem elke zondag even een moment om na te denken over de dingen waarvoor je dankbaar bent, op welke goals je de volgende week wilt focussen en welke negatieve gedachten je wilt loslaten. Zo ben je helemaal klaar voor een nieuwe Selfcare Sunday week!