Lifestyle

Speelkamer voor de kids: de do’s en dont’s

By  | 

Speelkamer voor de kids: de do’s en dont’s

Het is toch wel ideaal; een speciale speelkamer voor je kinderen. Zo beperk je de rommel tenminste tot één kamer en dat is altijd beter dan dat je in elke ruimte de kans hebt te struikelen over een autootje van je zoon of erger met een blote voet stappen op een stukje lego. Wij hebben helaas geen extra kamer over voor een speelkamer. Maar wellicht in een toekomstig huis. Lees hier meer over de inrichting van zo’n speelkamer.

Speelkamer voor de kids: de do's en dont’s
foto: pixabay

Stimuleer de creativiteit van je kinderen

Wat super leuk is: Verf 1 muur met krijtverf zodat de kids lekker kunnen tekenen en leren schrijven op de muur waar het dus WEL mag. Zo bevorder je hun creativiteit en krijgen ze bovendien een beetje het idee dat in hun speelkamer echt heel veel mag. Over creativiteit gesproken; hebben de kinderen iets leuks gemaakt? Hang dit in de kamer op. Kinderen zijn trots op hun kunstwerkjes en bovendien is dit een stimulans om meer leuke dingen te maken.

Wit aanbrengen in de speelkamer

Hoewel het misschien vreemd klinkt is het beter om wel met wit te werken. Je ziet er veel meer op, maar je maakt het echter ook veel gemakkelijker schoon. De kamer wordt lichter en oogt daardoor ook nog eens ruimer. Door een speelkamer te voorzien van TL lampen is de verlichting goed geregeld, tevens kan TL-verlichting wel tegen een stootje.

Tapijt is een minder goed idee

Vloerbedekking is niet altijd een goed idee om de simpele reden dat tapijt minder goed schoon te maken is. Kies dus altijd voor een vloer die je gemakkelijk reinigt en wil je het ietsje gezelliger maken dan kun je altijd overwegen een vloerkleed(je) te plaatsen. Dat geeft ook iets meer warmte aan de kamer. Heb je trouwens een niet heel grote kamer? Plaats dan juist een groter element, bijvoorbeeld in de hoek van de kamer. Vreemd genoeg lijkt de kamer zo ruimer. Ook een opgeruimde kamer oogt altijd groter dan een kamer die bezaaid is met speelgoed. Zorg voor handige opbergdozen en leer je kinderen dat opruimen erbij hoort. Ook in de speelkamer.

Pas op met losliggende kabels

Het is een misvatting dat je een speelkamer in moet richten met alleen maar nieuw materiaal. Ook tweedehands spulletjes zijn prima. Bovendien is het minder erg wanneer er een keer iets sneuvelt, iets dat gegarandeerd gaat gebeuren in de speelkamer. Tenslotte: pas op met losliggende kabels. Werk die altijd weg. Losliggende kabels kunnen gevaarlijke situaties opleveren namelijk. Prachtig dus om een speciale speelkamer te realiseren. Zorg echter wel dat het geen vrijstaat wordt waar alles maar mag en alles ook kan.

Speelkamer voor de kids: de do's en dont’s
Foto: pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.