Lifestyle

Stappenplan nieuwe badkamer

By  | 

Stappenplan nieuwe badkamer

Stappenplan nieuwe badkamer. Een nieuwe badkamer… Ik droom ervan. Al een paar jaar inmiddels. We wonen hier nu bijna vijf jaar, maar de badkamer hebben we nog niet aangepakt. Daar zijn we nog druk voor aan het sparen. Want we willen niet zomaar een badkamer, wij willen een droombadkamer! Klinkt nu al goed toch? Klopt. Alleen het lastige is: hoe ziet een droombadkamer er eigenlijk uit?? Goede vraag waarop voor iedereen het antwoord natuurlijk anders is. Maar als je aan het sparen bent voor een nieuwe badkamer, dan is het over het algemeen wel handig als je een beetje een idee hebt van wat je wilt. Dan weet je namelijk hoeveel je moet sparen. En het is makkelijker met het uitkiezen van tegels, kleuren, indeling en badkamermeubels… Maar ik weet het dus nog steeds niet. Al vijf jaar niet! Tijd voor een beetje actie.

Plattegrond badkamer op schaal

Wij hebben een beetje een bijzondere badkamer. Een badkamer ‘en-suite’, zoals ze dat noemen. Dat houdt in dat het geen aparte ruimte is, maar dat hij in de slaapkamer zit. Extra belangrijk dus dat de ruimte straks mooi is om naar te kijken, want je ziet ‘m altijd. Maar doordat onze badkamer dus midden in onze slaapkamer zit, hebben we hier en daar wat schuine wanden waar we rekening mee moeten houden. Daarom hebben wij laatst de oppervlakte van de ruimte op een groot A3 vel getekend en alle badkamermeubels en -onderdelen op schaal uitgeknipt. Toen zijn we gaan schuiven met de douche, het bad, het toiletmeubel en de wasbak. Echt een handige tip dit, want je ziet ineens hoeveel er mogelijk is! 

Stappenplan nieuwe badkamer
Rome badmeubel gespot op vanheckbadkamers.nl

Badkamermeubels uitzoeken

Dit vind ik leuk! In heb een Pinterest bord aangemaakt en ben heerlijk avonden lang gaan scrollen. Inspiratie opdoen en alle verschillende badkamermeubels bestudeerd en beoordeeld. Pin, scroll, pin, scroll… Heerlijk! Al brengt het me soms ook aan het twijfelen: ga je voor een mooie strakke wasbak? Of voor een robuust badkamermeubel met waskom? Of twee waskommen? Hoe dan ook, verzamel lekker wat je mooi vindt en ga na een paar avondjes lustig pinnen nog eens door je bord. Gooi de pins weg waar je in tweede instantie toch minder enthousiast van wordt en je zult zien dat er een heel mooi moodboard overblijft. Perfecte inspo en de basis om keuzes te maken voor je badkamermeubels. 

badkamer blog
Gespot op vanheckbadkamers.nl

Tegels kiezen

Heel bepalend voor de look van je badkamer zijn de tegels. Tijdens het maken van mijn moodboard heb ik ook daarvoor heel veel inspiratie opgedaan. Toch ben ik nog naar een aantal badkamerzaken gegaan om het een en ander in het echt te zien. Een tip: breng alles in gedachten samen. Past je bad, douchescherm, toiletmeubel, handdoekenkast en immense spiegel bij de tegels die je hebt uitgekozen? Word je er blij van? Doen! 

Verbouwen maar!

Ben je helemaal rond? Heb je overal aan gedacht? Word je blij van alle badkamermeubels, tegels, kranen en greepjes die je hebt uitgezocht? Zorg dan dat je een Handige Harry vindt (in mijn geval Mr. Hubby) die de boel kan verbouwen. Het is even troep en onhandig… maar een nieuwe badkamer kan een mens zo intens gelukkig maken! Believe me… Ik droom er nog steeds over… En spaar iedere dag een beetje! 😉 Tot zover deze blog: Stappenplan nieuwe badkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.