Lifestyle

Stella e-bike review Badhoevedorp

By  | 

Stella e-bike review Badhoevedorp

Ik heb een e-bike… Ja echt en ik ben er heel erg tevreden over. Ik heb hem inmiddels 6 maanden dus ik dacht: Tijd voor een review. Ik zal beginnen met de vraag die ik veelal krijg namelijk:

Waarom een e-bike

Ik woon aan het einde van Amsterdam West en ik moet vaak lange afstanden maken in Amsterdam.  Ik ben makkelijk 30 tot 40 minuten onderweg om vanaf mijn huis naar het Centrum te fietsen en ik moet vrij vaak in de stad zijn. Ik ben geen type voor het openbaar vervoer. Misschien zie je mij maximaal 5 keer per jaar in een bus, trein of tram zitten. Ik ben echt iemand die graag snel heen en weer navigeert en op een bushalte staan wachten vind ik zonde van mijn tijd. Zoals jullie weten ben ik ook bezig met afvallen/health, dus ik moet wel blijven bewegen. Met zo’n e-bike ben je gewoon lekker snel en dat past bij mijn ‘fast’life.

Met een Stella ebike kun je steeds bepalen wanneer je zelf wilt fietsen en wanneer je ondersteuning nodig hebt. Zo fiets ik gewoon ‘normaal’ naar de supermarkt of naar school. Maar de verre afstanden die ik maak die gaan lekker elektrisch. Afhankelijk van de gekozen ondersteuning kun je 80 ( stand 1) tot 50 (hoogste stand 3) kilometer fietsen. Zo ben ik zo goed als altijd op tijd op mijn werk en zit mijn haar nog steeds goed. Ik had namelijk eerder een scooter en daar moest ik dan een helm op. en dat was niet zo bevorderlijk voor mijn haar zal ik maar zeggen.

stella ebike review

Hoe werkt de Stella e-bike

Ik heb een Stella Allegra met 7 versnellingen/Mframe voor dames. De kleur is wit. Ik ben bij het Stella testcenter geweest in Badhoevedorp en daar heeft een aardige meneer mij alles uitgelegd en mocht ik een uitgebreide testrit maken. Als je bijvoorbeeld een proefrit wilt maken kunnen ze ook vrijblijvend naar je huis komen om een model uit te proberen. Ik was zeer enthousiast en bij aanschaf kreeg ik een gratis upgrade naar een sterkere 11 Ah. accu.

Onderhoud

Net als je mobiele telefoon moet je deze fiets opladen. De meegeleverde adapter heeft een lange kabel waardoor je in je schuur/garage kunt laden zonder de accu van de bagagedrager af te halen. Ook kun je onderweg bijladen via een stopcontact. Je moet regelmatig de banden oppompen (vaker dan  gemiddeld bij een gewone fiets). De fiets zelf is erg stevig. Bij gewone fietstochtjes rijd ik in stand 2 in de 5e versnelling en als ik meer haast heb in stand 3, nog steeds in de 5e versnelling. Stand 1 voegt nauwelijks waarde toe, althans persoonlijk merk ik geen verschil tussen stand 1 ondersteuning of geen enkele ondersteuning.  In principe is het heel makkelijk.  Een normale e-bike biedt tot 25km per uur trapondersteuning. Dit is vastgelegd in de Nederlandse fietswetgeving. Voor onervaren of oudere gebruikers zou ik aanraden een buitenspiegel te monteren zoals op een scooter, zodat je goed ziet wat er achter je gebeurt.
Waarschuwing: Tegemoetkomend verkeer heeft vaak niet in de gaten hoeveel snelheid je maakt doordat de fiets niet meteen opvalt als e-bike, waardoor je regelmatig vol in de remmen moet.  De handremmen zijn prima. De bel zit op een voor mij ongebruikelijke plek, namelijk aan de rechterkant en voorbij de rem,en het versnellingspaneeltje dus behoorlijk ver naar het midden.
Stella e-bike review

Overall ervaring Stella ebike review

Prima e-bike en ik zou hem nu niet meer willen missen. Ik ben in ieder geval erg tevreden over deze fiets en ik wil deze Stella e-bike review afsluiten met een aantal voordelen van elektrisch fietsen:

Met een e-bike ben je sneller op je bestemming
Met een e-bike kun je makkelijke grotere afstanden afleggen
Elektrisch fietsen werkt ontspannend.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.