Lifestyle

Stressvrij verhuizen

By  | 

Stressvrij verhuizen

Stressvrij verhuizen. Men zegt dat verhuizen een van de meest stressvolle gebeurtenissen is in ons leven. Vaak worden we naast een planning ook geconfronteerd met de kosten van de aankoop van ons nieuwe huis, juridische kosten, verhuismaterialen en het transportbedrijf. Om deze reden is het vinden van een betrouwbaar, gerenommeerd en betaalbaar verhuisbedrijf een must om ervoor te zorgen dat je verhuis zo efficiënt mogelijk en zonder stress verloopt. Hoewel het vaak voordelig en veel goedkoper is om spullen zelf te verhuizen, kunnen we vaak geconfronteerd worden met een aantal obstakels die van verhuizen een complete nachtmerrie kunnen maken. Tijd om een expert in te schakelen dus!

Ga voor lokaal!

De eerste stap bij het vinden van je ideale verhuisfirma is om eerst even goed in de buurt te kijken. Terwijl grootschalige verhuisbedrijven worden geadverteerd via het internet en via hun eigen websites, kunnen deze bedrijven je vaak meer in rekening brengen dan particuliere bedrijven. Ervoor kiezen om te kijken in je lokale omgeving, zoals het zoeken naar een verhuisfirma in Kortrijk bijvoorbeeld, zal het niet alleen makkelijker voor je maken, maar je zal ook merken dat het vaak goedkoper en efficiënter is (omdat ze jouw buurt kennen en weten wat ze al dan niet nodig hebben om van naar A naar B te gaan). Het is ook goed om vrienden en familie te vragen naar bedrijven die zij in het verleden hebben gebruikt en om een kort inzicht te vragen in hun ervaring met hen. Als dit een groter bedrijf blijkt te zijn, is het de moeite waard om via het internet meer over hen te weten te komen.

Stressvrij verhuizen
Verhuizen

Hoe kies je?

Stel je woont in Aalst, en je hebt een shortlist van potentiële verhuisbedrijven gemaakt, is het nu tijd om een afspraak te maken voor een bezoek bij je thuis om een offerte te maken. In het geval dat een verhuisfirma in Aalst ervoor kiest om niet bij je thuis langs te komen en in plaats daarvan de schatting via de telefoon af te ronden, is dit misschien niet meteen de service waar je naar zoekt. Vraag tijdens je afspraak of de verhuis door leden van het bedrijf in kwestie zal worden uitgevoerd of dat ze gebruik zullen maken van onderaannemers. Als een verhuisbedrijf aangeeft dat de verhuizing door onderaannemers wordt uitgevoerd, is dit misschien ook een reden om naar een ander bedrijf uit te kijken. Inpakken en klaar voor een nieuwe start.

Offerte

Elk verhuisbedrijf geeft je nadien een offerte op basis van hun bevindingen en mocht je een offerte krijgen die hoger is dan die van een concurrerend bedrijf, informeer dan altijd of zij ook bereid zijn deze prijs in rekening te brengen. Controleer of je offerte ook andere voorzieningen zoals BTW en verzekering omvat en ga nooit akkoord met het ondertekenen van een overeenkomst die niet de overeengekomen vergoeding bevat. Als je akkoord bent met de voorwaarden, teken dan de offerte, spreek een verhuisdag af en zorg er altijd voor dat deze datum schriftelijk wordt bevestigd.

Inhuren van een verhuisbedrijf

Het inhuren van een verhuisbedrijf kan een dure aangelegenheid zijn, maar wanneer je op de dag van de verhuis minder stress ervaart, is het een investering die de moeite waard is. De service van een professioneel en ervaren verhuisbedrijf zal er niet alleen voor zorgen dat je spullen veilig zijn en op tijd in je nieuwe huis aankomen, maar je zal ook een helpende hand worden geboden bij het beginnen van je nieuwe start. Tot zover deze blog: Stressvrij verhuizen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.