Lifestyle

Surprise Party organiseren

By  | 

Surprise Party organiseren

Toen Lex 30 werd kon ik  het niet laten om een surprise party voor hem te organiseren. Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik dat nog nooit eerder had gedaan. Hierbij al mijn tips and tricks hoe ik het gaande weg heb uitgevogeld. Bij deze de blog: Surprise party organiseren. Als je zelf tips hebt laat dan een berichtje voor me achter:) Onderaan deze blog staat een filmpje van hoe Lexy niets vermoedend zijn eigen surprise party inwandelde: P.s Als je geen zin hebt om te lezen of alles zelf te regelen. Clubcinema.nl kan serieus een hele surprise party voor je regelen in Amsterdam/Zwanenburg. Ze hebben daar een secret deur naar een speciale ruimte, een bar, buiten terrras etc en het ziet er in eerste instantie uit als een bedrijf waar je in gaat geen feestzaal. Dus top. Vraag naar Ramzi en zeg als codenaam Mounira (het staat niet op zijn site zo geheim is het)

Waar begin je? facebook overige berichtenStap 1 Communicatie

Maak een groepsbericht aan op Facebook in de map overige. Hier kun je alleen in als je op de PC zit of als je op je smartphone zoekt bij berichten. Je kunt dit bericht dempen, zodat je niet steeds meldingen krijgt. Zet ook je pushberichten voor de zekerheid uit en laat iedereen weten dat ze je alleen kunnen contacten over de surpriseparty via het FB bericht en dus niet gaan whatsappen e.d zodat de kans klein is dat je partner/vriend(in) het leest.

  jimmywoo30072010164903Stap 2 Datum en Plaats

Spreek een datum en plaats af voor de Bigday. Als je het iedereen al ruim van te voren laat weten (minimaal 3 maanden ervoor), dan kun je voorkomen dat mensen dan op vakantie zijn, moeten werken e.d. Wij hadden besloten de surprise party 1 dag voor z’n echte verjaardag te doen in de Jimmy Woo in Amsterdam.  Ik had al zijn vrienden 3 dagen van te voren op de hoogte gesteld. Een beetje te laat dus want hierdoor konden er 2 vrienden niet aanwezig zijn.

Stap 3 Werk

De birthday boy of girl moet natuurlijk wel vrij zijn die dag. Bel het werk op van de jarige (goed op tijd mee zijn) en vraag vrij. Mocht het heel raar zijn dat de jarige opeens vrij is op een bepaalde dag dan kan het werk (die mee in het complot zit) zeggen dat er die dag een onderhoud gepleegd wordt, of dat de zaak die dag dicht is wegens asbest bestrijding en dat er dus die dag niet gewerkt wordt.

Stap 4 Emailadres aanmaken

Maak een email adres aan speciaal voor dit event, leer/onthoud dit email adres en wachtwoord uit je hoofd en sla het wachtwoord dus niet op, op jullie gezamenlijke apparaten als laptop of ipad. Met dit mail adres kun je van alles regelen, denk aan de huur van: ballonnen, bloemen, limousine. Ik had dat allemaal niet want Lex houdt niet echt van too much of in het middelpunt van de belangstelling te staan (ja opposites attract he). Ik had dit geheime email adres gebruikt om een reservering te maken bij de Jimmy Woo. download (6)

Stap 5  Credit Card/aanbetaling geheimhouden bij Surprise Party organiseren!.

Soms heb je een creditcard nodig als je voor een groep een reservering wilt maken en soms moet je een aanbetaling doen. Hou hier rekening mee. Als er plots geld van de rekening gaat is dat natuurlijk verdacht. Daarom kun je bijvoorbeeld een grote uitgave doen bij een winkel. Pin de artikelen en breng alles weer terug. Je krijgt dan cash geld. Doe dit een paar keer tot je genoeg cash hebt. Zoek daarna een vriend of vriendin die het bedrag wil garanderen via de creditcard of de aanbetaling voor je wil pinnen. Geef die vriend of vriendin het geld, dan kun je ook geen schulden maken en hoef je ook niet te verklaren waarom je zoveel geld in je portemonnee hebt zitten aan je liefje.

Stap 6 Outfit

Surprise Party organiseren

Surprise Party organiseren

Ik heb voor Lex wat leuke jeans en shirts gehaald en in zijn kast gelegd. Als ik wat voor hem koop doet hij het meestal de zelfde dag nog aan dus gelukkig had hij de dag van de surpise dus wat leuks aan.

Stap 7  De Smoes/ Hoe lok je iemand naar zijn eigen surprise party?

In mijn geval was dat niet zo moeilijk. Ik had al een maand van te voren aangekondigd dat ik een Award moest uireiken aan een DJ in de Jimmy Woo. Gewoon een klus dus. Als je niet zoiets kunt zeggen, dan heb ik nog wat andere smoezen voor je bedacht:
*** Zeg dat je achter de bar moet helpen bij een cafe/club/restaurant.
***Noem een naam van iemand die jullie beiden kennen en zeg dat hij/zei daar ook werkt en dat het je leuk lijkt om eens keer mee te werken. Je partner moet je brengen want je hebt een lekke band/ bent te laat voor de tram of iets.
*** Zeg dat je gezellig met zijn tweetjes naar bijvoorbeeld de film gaat.  Als je er bijna bent kun je zeggen dat je je vriendin even wilt groeten die toevallig in het restaurant of cafe in de buurt zit.
***Is er toevallig iemand anders jarig rond die zelfde datum ? Doe alsof je naar diegene z’n verjaardag gaat terwijl het dus een eigen surprise party is. Lachen joh *
Je kunt ook zeggen dat jullie mee gaan protesteren tegen het een of ander.
*** Wees creatief!

Stap 8 Vastleggen/Filmen

Zorg dat anderen de surprise filmen. Dat verbaasde gezicht wil je echt wel vastgelegd hebben. Check het filmpje hieronder voor Lex z’n surprise face.

Stap 9 Kosten delen? Als je de kosten wilt delen onder de vrienden, dan is het wel zo fair dat iedereen weet wat het kost van te voren en niet achteraf. Zo’n viptafel bij de Jimmy kost bijvoorbeeld 650.- inclusief 4 flessen drank voor 12 personen om maar een voorbeeld te geven. Als je het bijvoorbeeld in een Café houdt kun je ook de eerste drankjes via muntjes voor je eigen rekening nemen of tot een bepaald uur zelf betalen. Wanneer je rijk bent betaal je gewoon alles natuurlijk, maar niet iedereen heeft een paar rug over, dus overleg het met de genodigden zodat alles smooth verloopt qua financiën.

Stap 10 Cadeau wat in je handtas past

Je wilt je liefje natuurlijk een cadeau geven. Echter moet het wel in je handtas passen, anders val je alsnog door de mand. Groupon heeft altijd leuke aanbiedingen! Horloges doen het ook goed en andere kleine dingetjes.

Stap 11 Communicatie op de dag zelf.

Als iedereen weet hoelaat jij en de supriseboy/girl binnen komen dan kunnen ze zich nog even stil houden en verstoppen. Spreek af dat je 1 app/sms stuurt met bijvoorbeeld het woord: ‘Ja’ als je er binnen een paar minuten bent. Ga niet verdacht veel op je telefoon zitten. 1 bericht is genoeg.

Stap 12 Laat je niet verraden door anderen.

Zet geen herkenbare auto’s en fietsen bij de locatie die je surprise zullen verraden. Laat iederen ergens anders parkeren. Zo kan het nog bijna misgaan!!:
***Als mensen er vanaf weten (die niet eens uitgenodigd zijn) en per ongeluk hun mond voorbij praten. Dus vertel het aan heel weinig mensen.
***Liever weet alleen de manager van het werk het ipv de hele afdeling.
***Ga geen dingen tweeten die er iets mee te maken hebben.
***Doe niet geheimzinnig en act cool.
***Ga het niet opeens maar de hele tijd over zijn verjaardag hebben, ga door met je eigen leven.
*** Op de dag zelf kun je het beste zijn of haar telefoon verstoppen (kwijt maken) zodat hij of zij niet per ongeluk nog een ” veel plezier met je feestje krijgt’ van een jaloerse malloot of een dom iemand.

Veel succes!! en als ik iets vergeten ben zet het eronder in een berichtje:) In dit filmpje kun je zien hoe Lexy niets vermoedend achter mij aan de Jimmy Woo inloopt, omdat hij denkt dat ik daar een award moet uiteiken en opzoek ben naar de organisatie die binnen in de Vip zit.

1 Comment

  1. Pingback: Boxershorts Online bestellen - Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.