Lifestyle

Terugkerende dipjes

By  | 

Terugkerende dipjes: Pre-summer dip

Het is bij mij eigenlijk altijd ieder jaar hetzelfde; de terugkerende dipjes. In de zomer ben ik jarig en dan word ik natuurlijk weer een jaartje ouder en daar voel ik me altijd heel rot over. Ja ik weet het een verjaardag hoort leuk te zijn, maar bij mij is het vaak het tegenovergestelde. De verjaardag zelf is altijd helemaal prima, maar het besef dat ik ouder word, blijft ieder jaar moeilijk. Ik heb dan altijd een soort van pre-summer dip. De dip van: Klopt mijn leven wel? Na de zomer start er vaak weer een nieuwe dip. Deze duurt meestal niet lang, maar ik heb hem vaak genoeg mee gemaakt om hem te herkennen. Het is het after-summer dipje.

Terugkerende dipjes:After-summer dip

Deze after-summer dip heb ik dus ook standaard elk jaar, het is de dip dat ik me dan weer besef dat ik mijn doelen nog niet behaalt heb. Ik ben dan ook altijd een beetje bang dat ik die in mijn leven niet zal halen en daar word ik dan weer een beetje depri van. Wat zijn mijn doelen dan? Daar twijfel ik dan weer over. Wilde ik niet weer een film gaan doen? of toch maar meer focussen op mijn blog? Moet ik niet nu iedereen daar mee bezig is, mij ook volledig focussen op instagram? Of zal ik toch nog eens gaan solliciteren bij Talpa? Ja zeggen tegen dat nieuwe project wat weer iets anders is als wat ik normaal doe? Dit soort ideeën spoken door mijn hoofd juist omdat ik ouder word, moet ik snel snel snel iets… ja dat zijn echt hele vervelende gedachtes die veel energie kosten. Omdat ik te veel losse projecten doe en me niet maar op 1 ding richt ben ik nergens echt heel succesvol in. Daar word ik dan weer onzeker van. Nou dat is dus een beetje het probleem.

Het is oke

Maar goed na dit dipje krijg ik altijd weer het besef van: Het gaat goed, je bent goed bezig, je werkt hard en die focus komt wel. Dus dan is dat dieptepunt zo rond nu weer even over. Ik dacht ik schrijf deze blog gewoon omdat het een terugkerende dip is ofwel een kleine depressie en het gaat echt wel weer over. En ja het komt ook altijd weer terug, that’s life

Tips tegen de dipjes

Dit is geen algemene blog met tips tegen winterdipjes, ik vertel je alleen hoe ik mezelf er altijd een beetje doorheen sla.

Ik wissel vaak mijn beltoon, omdat de beltoon vaak periode gebonden is. Ik google dan vaak op: Free ringtones en dan kom ik op nieuwe gratis muziek. Daarnaast wissel ik dan ook van telefoonhoesje om een nieuwe periode mee in te gaan. Een leuk voorbeeld zie je op Huawei P Smart 2019 hoesje.
Mijn telefoon staat heel centraal in mijn leven en is een soort van mijn derde kind. Dus die mag ook vaak leuk aangekleed worden met een nieuw hoesje. Een nieuwe beltoon en een nieuw telefoonhoesje zijn voor mij echt al jarenlang de afsluitingen van een dipje oftewel een nieuwe start.

Terugkerende dipjes

Yoga

Ik heb nu de Asana Rebel app. Ik had nooit verwacht dat ik zou starten met Yoga thuis. Maar het is echt waar wat ze zeggen: Yoga maakt alles beter.
Je lichaam wordt sterker en mooier. Je bent in beweging en je kunt echt even je zorgen vergeten tijdens Yoga. Daarnaast vind ik het fijn dat deze app diverse oefeningen heeft. Ik kies eigenlijk altijd voor de 30 min workouts. Ik vind dat meer dan genoeg. En je ziet een klok in beeld waardoor het ook weer gewoon lekker snel klaar is. Je krijgt dat goede gevoel wat je hebt na het sporten, maar je voelt je niet energieloos om de rest van je dag dus wel goed te kunnen hervatten.

asana-rebel

Voeding

Meestal gaat voeding niet goed tijdens de dips. Dan kom ik ook meestal aan omdat ik niet goed op let met wat ik eet. Nu bijvoorbeeld, nu ik dus de dip weer heb overleefd, ben ik weer aan het opletten met wat ik eet. Ik eet veel groentes en fruit en dat draagt ook wel zeker bij aan het goede gevoel.

*** Ik probeer het probleem voor mezelf altijd dipje te noemen. Ik denk dat het een lichte depressie is. Maar ik wil het in mijn hoofd niet zwaarder maken dan het is dus vandaar de woordkeuze voor dipje.

Tot zover deze toch wat persoonlijke blog, iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om.. we all live to live <3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.