Lifestyle

Thuiswerkplek gezellig maken

By  | 

Thuiswerkplek gezellig maken

Sinds de start van de coronacrisis zitten we thuis te werken, en niet meer op kantoor. Waarschijnlijk wordt telewerk ook nog meer geïntegreerd zelfs als de crisis voorbij is. Heb je een geïmproviseerd bureau in je living of slaapkamer gemaakt, maar ligt het vol rommel of is het ongezellig? Maak je werkplek met deze tips mooier, gezelliger en productiever!

Maximaliseer je ruimte

Niet veel mensen hebben een aparte werkplek in huis, vaak is dit op de keukentafel of in een slaapkamer. Zorg hoe dan ook dat je rustig kan werken, waar je een beetje afgeschermd bent van de rest van je gezin. Zo kan je een kast of een kamerscherm plaatsen om de ruimte op te delen. Ook kan je een kleine bureau in je slaapkamer plaatsen. Om je ruimte goed te organiseren, kies je best voor nuttige (en mooi ogende) bureau accessoires: een extra bureaulamp, mappen voor papieren te organiseren en eventueel een kast met schuiven om je werkplek vrij te houden van papieren. Ook kan je mooie dozen kopen om extra spullen zoals documenten, schriftjes, pennen, nietjes etc. weg te stoppen. Zorg ook voor genoeg natuurlijk licht rond je en richt je ten opzichte van een muur, zo word je ook minder gestoord. 

Thuiswerkplek gezellig maken
Thuiswerkplek gezellig maken

Pimp met plantjes en je favoriete spullen

Je zit een hele dag achter je bureau, dus maak er ook je favoriete plekje van! Om het huiselijk te maken, kan je kiezen voor foto’s van je gezin of vrienden, een sfeervolle lamp, een mooie pennenhouder, een klein hangplantje of een gezellige mat. Als je niet veel plaats hebt, gebruik dan zo veel de muren rondom je en houd zo je werkplek vrij. Denk desnoods aan enkele boekenplanken om boeken of plantjes tentoon te stellen en hang je foto’s omhoog in een kader of aan een koortje. Als je in je living of keuken zit, zorg dan dat je zo weinig mogelijk huishoud artikelen ziet. Dit leidt je enkel af en hoort niet binnen je huiselijk plekje.

Vergeet je stoel niet

Zit je op een keukenstoel of kruk? Of een oude stoel van op zolder? Dan gaat je rug hier later veel last van hebben. Investeer dus in een goede ergonomische bureaustoel, er zijn er veel die ook nog esthetisch zijn. Wil je liever een staande werktafel of een zitbal? Kijk wat bij je past en maak van je bureau je eigen plekje vol gezelligheid én productiviteit! Tot zover deze blog: Thuiswerkplek gezellig maken.

mooie werkplek
Photo by Lucija Ros on Unsplash

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.