Beauty

Tips bij het uitkiezen van het perfecte horloge

By  | 

Tips bij het uitkiezen van het perfecte horloge

Alhoewel iedereen een smartphone heeft waar de tijd op af te lezen is gaat er niks boven een goed polshorloge. Steeds een nieuw horloge die past bij je outfit? Dat kan, maar anno 2021 leven we duurzaam en kiezen we liever voor 1 of 2 goede horloges. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe watch, kun je al snel verdrinken in het gigantische online aanbod. Daarom is het prettig om alvast een beetje voor jezelf helder te hebben waar jouw perfecte horloge aan moet voldoen. In deze blog de tips die jou helpen bij het uitkiezen van het perfecte horloge. Voor inspiratie hebben wij even rondgesnuffeld op de site van excluso. Zij verkopen echte merk horloges veilig online.

Tommy Hilfiger TH1782286 gespot op excluso.nl

Digitaal of analoog

Bij een digitaal horloge wordt de tijd in cijfers weergegeven. Het digitale horloge is zeer populair denk hierbij aan de luxe smartwatches en de hippe Casio horloges. Toch is een analoog horloge nog steeds de meest voorkomende keuze. Dat zijn de horloges met wijzertjes en Romeinse cijfers of streepjes.

Gewoon horloge of smartwatch

Wat is wijsheid? Voor beide opties valt veel te zeggen. Een smartwatch is veel slimmer dan een normaal horloge en een aanvulling op jouw telefoon. Met een smartwatch kun je whatsappjes bekijken, sportprestaties bijhouden en betalen bij een pinautomaat. De smartwatch werkt op een batterij. Deze batterij moet regelmatig worden opgeladen. Hoe vaak dit nodig is, verschilt per smartwatch. Dat heb je niet met een normaal horloge. Een normaal horloge is vaak wel weer mooier en er zijn veel meer modellen van dan het beperkte aantal smartwatch horloges.

Merk of geen merk

Een merkloos horloge, daar is niks mee natuurlijk. Merkhorloges zijn over het algemeen duurder dan de merkloze. Wat is dan het voordeel van een merkhorloge zou je denken. Vaak zit er een fijne garantie op een merkhorloge en mag je wel wat meer verwachten van de kwaliteit. Voor een Hugo Boss horloge betaal je een paar honderd euro maar dan heb je ook wel echt wat.

Hugo BOSS HB1513778 INTEGRITY gespot op excluso.nl

Wel of niet waterdicht

Bijna niets is zo schadelijk voor een horloge als water. Dus waterdichtheid is onlosmakelijk verbonden aan een goed horloge. Je hebt tegenwoordig verschillende gradaties. Een horloge die tegen waterspetters kan. Een horloge waar je mee in bad kunt en mee kunt zwemmen. En horloges waar je ook echt diep mee de zee in kunt duiken. De waterdichtheid staat vaak aangegeven op de achterkant van het horloge.

Horlogeband

Een gouden of zilveren horloge staat super mooi en geeft status. Echter voelt dit wel altijd hard en koud aan. Een plastic horlogebandje voelt veel lichter dan een stalen band.  Een leren bandje voelt superzacht aan en voel je vrijwel niet zitten. Als je een horloge gaat uitkiezen kijk dan eerst wat je het fijnste vindt zitten, vaak is een flexibel horloge wat mee beweegt het lekkerst.

Guess GW0240L1 FLEURETTE gespot op excluso.nl

Laatste extra tips

Je hebt verschillende stijlen horloges. Je hebt de zakelijke modellen, sportieve modellen, casual modellen, luxe modellen en de speciale modellen, wat kies je?

  • Kun je de datum lezen op je horloge?
  • Zijn de wijzers glow in the dark?
  • Check de naam en geschiedenis van het merk of de winkel. Bestaan ze over twee jaar nog om eventuele garantie te verlenen?
  •  Bedenk je goed waar je het horloge voor wilt gebruiken. Uiteindelijk zal het altijd per persoon verschillen wat het beste horloge is.

Tot zover deze blog: Tips bij het uitkiezen van het perfecte horloge.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.