Lifestyle

Tips om de juiste eetkamerstoelen te kiezen

By  | 

Tips om de juiste eetkamerstoelen te kiezen

In deze blog deel ik tips om de juiste eetkamerstoelen te kiezen. We zitten in een tweede lockdown waarbij we eigenlijk geen kant op kunnen. We kunnen niet even naar de woonboulevard of even wat leuks gaan doen. Zelfs uit eten zit er dit jaar niet meer in. Maar gelukkig is dit allemaal maar tijdelijk en zullen er in het nieuwe jaar weer versoepelingen komen. Wat hoog op mijn lijstje staat is het uitzoeken van nieuwe eettafelstoelen. Normaal gesproken doe ik dit graag in een meubelzaak. Ik ga bijvoorbeeld graag langs bij ‘de Bommel Meubelen’ in Amsterdam. In vind het fijn om de meubels daadwerkelijk te zien, aan te raken, er even op te zitten. Daarom wacht ik het nieuwe jaar af en wanneer de winkels weer open mogen ga ik er weer lekker snuffelen. Ik ben vooral benieuwd naar eetkamerstoel blauw die ik op hun site heb gespot.

eetkamerstoel blauw
Eetkamerstoel Fancy gespot op debommelmeubelen.nl

Niet goed voorbereid

In het verleden was ik vaak niet goed voorbereid als ik op meubeljacht ging. Zo kon ik de winkel niet goed visualiseren of iets wel of niet zou passen en wist ik bijvoorbeeld niet hoe hoog de eettafel was, zodat ik ook niet zeker wist of de stoelen er dan wel bij zouden passen. Daarom hieronder wat tips:

Tip 1: Neem een foto mee van de huidige opstelling

Het klinkt misschien gek, maar als je eenmaal in een woonboulevard of meubelzaak bent, word je misschien overweldigd door al het aanbod. Ook kunnen sommige kleuren er weer anders uitzien in ander licht. Daarom is het fijn als je een foto op je telefoon bij je hebt van je eethoek want dit helpt goed bij het visualiseren.

Tip 2: Meet van te voren alles op

Ja met alles bedoel ik alles, denk hierbij aan de huidige tafel, de stoelhoogtes en de maten van de ruimte.. Het kan voorkomen dan je een kleine tafel wilt met een bescheiden setje stoelen, maar dat je helemaal verliefd wordt op een veel groter exemplaar. Dan wil je op zijn minst weten of je er genoeg ruimte voor hebt.

Tip 3: Oriënteer je alvast online op jouw style

Wat vind je mooi? Hou je van velours? of ben je juist meer een natuurtype?  Ben je iemand die graag elk paar jaar wisselt van interieur of zoek je iets wat long lasting is? Als je bijvoorbeeld nu helemaal in love bent met eetkamerstoelen grijs, dan is de kans groot dat je die na een paar jaar nog steeds prachtig vindt omdat je voor een vrij neutrale (veilige) kleur kiest. Als je bijvoorbeeld voor knalrode eetkamerstoelen gaat, dan kun je daar misschien sneller op uitkijken omdat het een vrij heftig felle kleur is.

Tip 4: Zitten zitten en nog eens zitten

Vaak is het best eng om te gaan ‘proef’ zitten. Proefzitten doe je niet even een paar seconden. Nee als je wilt weten of een stoel echt lekker zit, zul je er toch echt een tijd op moeten gaan zitten. Zorg dus dat je voldoende tijd hebt en niet gehaast bent als je in de showroom bent. Schroom je dus niet om uitgebreid te gaan ‘proefzitten’.

Tips om de juiste eetkamerstoelen te kiezen
Eetkamer stoel Fancy gespot op debommelmeubelen.nl

Tip 5 en tot slot: vraag advies

Die mensen in de showrooms willen je graag adviseren, daar zijn ze voor opgeleid en zij weten ook vaak veel meer over de materialen. Bij de aanschaf van meubels willen we weten waar de producten vandaan komen. Hoe zijn ze gemaakt? Ook willen we weten of de materialen milieuvriendelijke zijn. Hoe kun je ze het beste onderhouden? Dit soort vragen stel je aan de expert. Ben je vergeten je vraag te stellen? Stel hem dan gewoon online. De betere meubelzaak heeft tegenwoordig een fijne chatservice of een snelle respons op de email. Tot zover deze blog

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.