Kinderen

Tips om een geboortekaartje te ontwerpen

By  | 

Tips om een geboortekaartje te ontwerpen

Tips om een geboortekaartje te ontwerpen: maak er iets moois van. Is er een baby op komst? Dat is prachtig nieuws! Je moet natuurlijk een heleboel regelen rondom de aanstaande geboorte. Ook het ontwerpen van het geboortekaartje staat waarschijnlijk op je lijstje. Hecht je hier veel waarde aan? Lees dan zeker deze tips om er echt iets moois van te maken.

Tijdig beginnen

We starten met een praktische tip: begin op tijd met een geboortekaart ontwerpen. Misschien gaat er namelijk wel meer tijd in zitten dan je vooraf dacht. Voor de geboorte kun je al een deel van het ontwerp uitdenken. Later kun je nog de laatste informatie toevoegen, zoals de geboortedag, het tijdstip en het gewicht van je kindje. Daarna kunnen de kaartjes zo snel mogelijk op de post, naar je naasten toe! Een extra tip hierbij is om alvast tijdig de adressenlijst gereed te maken, met daarop iedereen die je het kaartje wilt toesturen. Je hebt ook nog de kans om thuis een proefexemplaar te ontvangen als je het ontwerp tijdig klaar hebt, om te checken of alles naar wens is.

geboortekaartje finn
Tips om een geboortekaartje te ontwerpen.

Persoonlijk ontwerp

Houd het ontwerp van het kaartje zo persoonlijk mogelijk. Misschien past er wel een bepaald thema bij de naam of het geslacht van je kindje. Maar je kunt het ook breder zien. Laat je favoriete dier, land of kleur een rol spelen, om maar wat voorbeelden te noemen. Zo past het kaartje echt bij jou en daarmee ook meteen bij het kindje.

Tips om een geboortekaartje te ontwerpen
Tips om een geboortekaartje te ontwerpen: Geboortekaartjes gespot op Tadaaz

Thema voor het kaartje

Kom je er niet uit? Stel dan een thema centraal voor het kaartje. Dit geeft een duidelijke richting. Geboortekaartjes dieren zijn erg geliefd, omdat ze er zo schattig uitzien. Al kunnen ze juist ook stoer zijn! En zo kun je allerlei richtingen op. Het bos, de zee, de jungle, muziek, bloemen en speelgoed kunnen centraal staan. Of bedenk zelf iets leuks. Het is immers helemaal aan jou. Ook een mooie tekst of een quote kan een plek krijgen op het kaartje, om het persoonlijker en origineler te maken.

Unieke vorm van het kaartje

Wat nog een leuke manier is om er iets speciaals van te maken? Kies voor een kaartje met een bijzondere vorm. Denk aan een kaartje met ronde hoeken, of een kaartje dat helemaal rond is. Om maar iets te noemen! Dat is immers weer eens iets anders dan een rechthoekig of vierkant kaartje – en zo valt het kaartje meer op. Ideaal als dit de wens is. Maak er iets grappigs van!

Duidelijke informatie

Hoewel het ontwerp van het kaartje de hoofdrol speelt, is het daarnaast van belang dat de benodigde informatie op het kaartje verschijnt. Denk aan informatie over de geboorte: wat wil je er precies over noteren? De naam van het kind moet er goed en leesbaar opstaan. Heb je specifieke wensen wat betreft kraamvisite? Noteer dan op het kaartje op welke dagen en tijdstippen bezoek welkom is, om te voorkomen dat iedereen zomaar te pas en te onpas op de stoep staat. Cadeauwensen kun je tevens op het kaartje plaatsen. En zet eventueel je adres erop, mocht nog niet iedereen die je het kaartje toestuurt bij je thuis zijn geweest.