Lifestyle Blog

Tips om je kledingkast netjes te houden

By  | 

Tips om je kledingkast netjes te houden

Tips om je kledingkast netjes te houden. Kleren liggen overal verspreid, schoenen liggen opgestapeld in de hoek, en het is onmogelijk iets te vinden als je het nodig hebt. Een van de beste manieren om je kledingkast te organiseren is het gebruik maken van een opbergsysteem. Dit kan heel simpel en eenvoudig zijn, zoals een goede kledingkast nemen met zowel planken als roedes. Of je kunt investeren in een uitgebreider systeem dat laden en opbergbakken heeft. Een opbergsysteem helpt je de ruimte in je kast optimaal te benutten. En het voorkomt dat je kledingkast rommelig wordt. Bovendien kan een goed opbergsysteem je helpen om jouw kleding te beschermen tegen beschadigingen. Of je nu voor een eenvoudig of een meer uitgebreid systeem kiest, een opbergsysteem in je kast installeren kan een fijne manier zijn om je kleding en schoenen georganiseerd te houden, zodat alles weer makkelijk te vinden is. 

Afbeelding met muur, binnen, wit, deur

Automatisch gegenereerde beschrijving
Tips om je kledingkast netjes te houden

Welke opbergsystemen zijn er?

De meest simpele opbergsystemen zijn eigenlijk goede kledingkasten met zowel planken als roedes, zodat je de kleding gescheiden kan houden. Planken kun je gebruiken om opgevouwen kleding netjes neer te leggen en aan de roedes hang je bijvoorbeeld kledingstukken die snel kunnen kreuken, zoals jurken en overhemden. Ook zijn er handige ophangsystemen die dubbele kledingstukken kunnen dragen. Deze hangen dan als het ware onder elkaar. 

Schoenen

Voor je schoenen zijn er natuurlijk ook genoeg opties. Je kan deze in een apart schoenenrek plaatsen of een handig ophangsysteem gebruiken, die je in de kast kan hangen met schoenvakken erin. Voor de ladekasten zijn er makkelijke systemen met scheidingsvakken, die je in de lade kan doen om je sokken en ondergoed te ordenen. Maar ook opbergmanden en bakken kunnen hiervoor goed ingezet worden. Om de ruimte echt te maximaliseren kun je nog overwegen om een over-de-deur systeem te gebruiken. Hier kun je bijvoorbeeld jassen, sjaals en hoeden aan ophangen.

Werk met de seizoenen

Uiteraard draag je niet al je kleding het hele jaar door. In de zomer hangt je kast misschien vol met luchtige, kleurrijke items. En in de winter hangen de dikke wollen truien en lange broeken in de kast. Het heeft geen zin om alle kleding van alle seizoenen op hetzelfde moment in je kast te laten hangen. Dit beperkt je ruimte enorm, waardoor er nauwelijks ruimte over is. Het maakt de boel snel onoverzichtelijk. Goede opbergsystemen die bijvoorbeeld onder je bed kunnen of bovenop je kast, zijn hier de ideale oplossing voor! Daar kun je namelijk de winterkleding die je nu even niet draagt in kwijt, maar het is ook perfect voor het opbergen van items zoals winterjassen, formele kleding of het extra beddengoed.

Sorteer op kleur

Een andere handige manier om je kast georganiseerd te houden is om je kleding op kleur te sorteren. Je kunt bijvoorbeeld al je witte overhemden bij elkaar leggen en al je zwarte broeken. Houd hierbij de volgorde van de kleuren van de regenboog aan voor een mooie en rustgevende uitstraling. Op deze manier kun je snel pakken wat je nodig hebt, zonder alles te moeten doorzoeken. Door de tijd te nemen om je kast te organiseren op kleur, kun je veel beter zien wat je hebt en sneller vinden wat je zoekt.

Kick the habit

We sluiten af met misschien wel de meest belangrijke tip. Want geen enkel opbergsysteem werkt als je er niet zorgvuldig mee om gaat. Leg daarom alles netjes terug nadat je het hebt gebruikt. Leer jezelf de gewoonte aan om alles wat je uittrekt, zoals een jasje of je schoenen, je deze netjes op de daarvoor bestemde plek terughangt of legt. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je een rommelige kast omtoveren tot een goed georganiseerde ruimte. Zo houd je alles overzichtelijk en netjes. Dit zal je leven echt een stuk fijner en makkelijker maken! Tot zover deze blog: Tips om je kledingkast netjes te houden