Lifestyle

Tips voor het inrichten van de zolderkamer

By  | 

Tips voor het inrichten van de zolderkamer

De zolder is een ruimte in huis waar niet altijd het maximale uit wordt gehaald. Als jouw zolder ruim genoeg is, is het echter mogelijk om er een leefbare ruimte van te maken. Een slaapkamer, hobbykamer of werkkamer: je hebt genoeg mogelijkheden. Er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om de zolderkamer zo praktisch mogelijk in te richten. Wij helpen je op weg en zetten deze tips voor je op een rij!

Kies voor een licht kleurenpalet

Aangezien de zolderkamer meestal niet de grootste ruimte van het huis is, is het belangrijk om alles uit de ruimte te halen. Heb je een kleine zolder, dan is het slim om deze optisch groter te laten lijken. Dit is mogelijk door lichte kleuren te gebruiken. Met een licht kleurenpalet lijkt het alsof de kamer groter is. Denk hierbij aan kleuren als wit, pastel of beige. Laat dit terugkomen in je meubels, op de muren en vloer en in accessoires. 

Zorg voor voldoende lichtinval

Het is goed mogelijk dat de zolder een donkere ruimte in huis is. Door de schuine wanden zijn er vaak maar kleine dakramen geplaatst. Om het maximale uit je zolder te halen, is het slim om deze zo licht mogelijk te maken. Want hoe lichter de ruimte is, hoe fijner. De beste manier om meer lichtinval te realiseren op zolder is met behulp van een dakkapel. Met een dakkapel zorg je binnen no time voor veel licht op zolder, waardoor het een goede investering is. Niet alleen zorgt het tevens voor meer lichtinval, ook creëert het meer loopruimte en verhoogt het jouw woningwaarde. Benieuwd wat een dakkapel kost? Check dan snel meer over de dakkapel prijzen.

Tips voor het inrichten van de zolderkamer
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Houd rekening met de schuine wanden

Vaak is een zolderkamer voorzien van schuine wanden. Het ziet er dan wel leuk uit, maar echt praktisch is het vaak niet. Als je de zolderkamer wilt inrichten, is het goed om rekening te houden met deze wanden. Het moet tenslotte straks wel allemaal op de kamer passen. Koop dus niet zomaar een bed, bureau of andere meubels, maar wees zeker van de afmetingen. Zo voorkom je dat het straks niet past als je een aankoop hebt gedaan. Probeer zo slim mogelijk om te gaan met de schuine wanden, zodat je niet al te veel verloren ruimte hebt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor op maat gemaakte inbouwkasten. Met een op maat gemaakte inbouwkast kunnen onhandige hoeken gebruikt worden, waardoor je niet met verloren ruimte op je zolderkamer zit.

Een licht kleurenpalet

Een licht kleurenpalet gebruiken, voor voldoende lichtinval zorgen met een dakkapel en kijken naar wat een dakkapel plaatsen gaat kosten en goed rekening houden met de schuine wanden: het zijn goede tips voor het ultiem inrichten van jouw zolderkamer. Door deze kamer praktisch in te richten maak je er heerlijke plek van in huis waar je veel tijd kunt doorbrengen.  Tot zover deze blog: Tips voor het inrichten van de zolderkamer.