Lifestyle

Tips voor het kiezen van je keuken

By  | 

Tips voor het kiezen van je keuken

Tips voor het kiezen van je keuken. Wij wonen inmiddels alweer bijna vijf jaar in ons huis. Destijds hebben we veel gesloopt, verbouwd, opgebouwd en vervangen. Waaronder de keuken. Die was oud en vies en moest absoluut vervangen worden. Toen we na de meivakantie terugkwamen van een weekje weg en weer binnenkwam in mijn eigen huis dacht ik: wat een fijn huis en een fantastische keuken heb ik toch! Conclusie: wij hebben toen een goede keuze gemaakt bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Maar dat was niet gemakkelijk, herinnerde ik me. Daarom in deze blog drie tips die je helpen bij het uitzoeken van de perfecte keuken! 

1 Inspiratie opdoen voor een stijl van de keuken

Let’s get inspired! Ga er eens goed voor zitten, maak een board aan op Pinterest en scrollen maar… Superbelangrijk dat je als allereerst weet wat je mooi vindt. Houd je van landelijk, strak, modern, wil je een L-vorm, een U-vorm of een eiland (hangt natuurlijk ook af van de ruimte die je hebt). Misschien is er wel een merk dat er voor jou met kop en schouders bovenuit steekt. Voor mij was dat bijvoorbeeld een SieMatic keuken: zó mooi en luxe. Love it! Hoe dan ook: weet wat je mooi vindt! En als je partner enige inspraak heeft in de keuze: besteed ook een beetje aandacht aan wat hij of zij mooi vindt. 😉

Tips voor het kiezen van je keuken
Gespot op goergenkeukens.nl

2 Bepaal je budget voor een keuken

Een keuken aanschaffen is geld besteden. Door van tevoren je budget te bepalen kun je bij keukenspeciaalzaken of online gerichter je wensen kenbaar maken. Houd bij het bepalen van je budget wel rekening met de aanschaf van je apparaten. Wel lekker als je straks ook daadwerkelijk kunt koken in je keuken namelijk.

3 Denk goed na over de materialen van je keuken

Soms zijn dingen die heel mooi zijn, niet functioneel. Dus denk goed na over het materiaal dat je kiest van bijvoorbeeld je kastjes en je werkblad. Natuursteen is prachtig qua uitstraling, maar voelt bijvoorbeeld altijd koud aan. Heb je een kookeiland met krukken waar je gasten gezellig aan kunnen hangen tijdens het koken, dan is natuursteen misschien niet de juiste keuze. Hebben ze straks allemaal ijskoude onderarmen! Maar misschien vind je de uitstraling van je zelfgekozen design keuken belangrijker dan comfort. It’s up to you, dat is het fijne! Zoek in ieder geval alle voor en nadelen op van de materialen die jij in je keuken kiest. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. 

Tot slot: go for it! Kies de keuken waar je blij van wordt, binnen jouw budget en die helemaal past bij jouw wensen. Het is immers maar een paar keer in je leven dat je een keuken koopt. Dus: make it worth it! Je kijkt er immers iedere dag naar. Tot zover deze blog: Tips voor het kiezen van je keuken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.