Lifestyle

Tips voor het onderhouden van een grote tuin  

By  | 

Tips voor het onderhouden van een kleine tuin  

Een grote tuin biedt veel ruimte en comfort, tot je je realiseert dat je deze regelmatig moet onderhouden om ervan te kunnen genieten. Dit wil zeggen dat je de groei van onkruid continu bij moet houden, het gras regelmatig moet maaien en je planten en bloemen moet verzorgen. Allemaal taken die al snel veel tijd kunnen innemen, tenzij je het slim aanpakt. Benieuwd naar hoe je dit doet? De volgende vijf tips helpen je alvast op weg. 

  1. Creëer een grote biodiversiteit 

Wanneer je vele vierkante meters moet onderhouden, is een grote biodiversiteit enorm voordelig. Het nut van insecten is namelijk niet te onderschatten, want ze bestrijden mogelijke plagen en houden je tuin gezond. Denk bijvoorbeeld aan bijen en spinnen, die je makkelijk aantrekt door te kiezen voor de juiste struiken zoals buxus en lavendel. 

  1.  Voed planten met mulch 

Bedek ten tweede de bodem rond planten met mulch. Die term omvat compost, boomschors en compost, en je kan het dus ook zelf maken. Aan de hand van een hakselaar doe je dit simpelweg door overbodige takken te versnipperen. Mulch zal je planten voeden en op die manier hun welzijn verbeteren. Daarnaast vermindert het de groei van vervelend onkruid. 

grote tuin
Tips voor het onderhouden van een grote tuin  
  1. Koop het juiste gereedschap aan 

Gelukkig bestaan er vele soorten gereedschappen die het onderhouden van een grote oppervlakte heel wat vergemakkelijken. Denk hierbij aan bladblazers of een zelfrijdende grasmachine. Zulke technologie bespaart je enorm veel uren in de tuin, en is daarom de moeite waard om er éénmalig in te investeren. 

  1. Stel een planning op 

Voor wie een kleine tuin heeft, lijkt deze tip wellicht nogal overbodig. Maar het opstellen van een planning kan zeer efficiënt zijn wanneer je vele taken in de tuin moet verrichten. Op die manier plan je elke taak in op de juiste tijd van het jaar, zodat je geen dubbel werk moet verrichten. Bovendien zal je hierdoor een stuk minder stressen over het onderhouden van je tuin, waardoor je er veel meer van kan genieten. 

  1. Organiseer je planten 

Organiseer tenslotte je planten om ze makkelijker te onderhouden. Houd tijdens het aanleggen van je tuin dus rekening met het wateren, snoeien en voeden ervan. Wanneer je planten bijvoorbeeld in een pot zet, heb je veel minder last van onkruid. Daarnaast kan je hiervoor ook gebruikmaken van verhoogde bedden, die je eventueel kan combineren met een irrigatiesysteem voor het bewateren. Tot zover: Tips voor het onderhouden van een grote tuin  .