Lifestyle

Tips voor het schoonmaken van je automatten

By  | 

Tips voor het schoonmaken van je automatten

Tips voor het schoonmaken van je automatten. Zonder dat we het vaak door hebben, nemen we een hele hoop troep mee in onze auto. Dan hebben we het nog niets eens over wat je bewust meeneemt, maar meer de onbewuste rommel. Denk bijvoorbeeld aan al het zand wat je onder je schoenen mee naar binnen neemt. Maar ook zout wat aan je zolen blijft zitten tijdens de wintermaanden wanneer er wordt gestrooid. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit niet heel goed is voor de vloer van je auto. Om ervoor te zorgen dat deze in goede conditie blijft, zijn de meeste auto’s voorzien van automatten. Ondanks dat, zullen ook deze matten op z’n tijd wel eens een goede reinigingsbeurt kunnen gebruiken, maar hoe doe je dat? In dit artikel vertellen we het je.

Hoe pak je het schoonmaken aan?

Het maakt niet uit of je nu automatten voor de Opel Corsa of automatten voor een ander merk auto schoon gaat maken, in de basis is het allemaal hetzelfde. Je begint natuurlijk met het verwijderen van het grove vuil. Hierbij moet je denken aan papiertjes en andere prullaria wat zich gaandeweg heeft opgehoopt in je auto. Wanneer je dit hebt gedaan, is het belangrijk om de matten goed schoon te zuigen met een stofzuiger. Hiermee verwijder je het grootste deel van het overige vuil zoals; zand, steentjes en overige gruis. 

Schoonmaken met water

Wanneer het grove vuil is verwijderd, kun je de matten eventueel nog schoon maken met water. Vooral wanneer er vlekken zichtbaar zijn van bijvoorbeeld koffie of pekel, is het raadzaam dit aanvullend nog even te doen. Je zult namelijk merken dat dit al een heleboel opknapt, dan wanneer je ze alleen met een stofzuiger schoonmaakt. Het schoonmaken met water is prima te doen in combinatie met een borstel. Let hierbij wel op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, maar eerst begint met enkel en alleen water. Lukt dit niet, dan is het niet verstandig om zomaar een schoonmaakmiddel uit de kast te pakken. Kijk goed naar producten wat speciaal gemaakt is voor een stoffen of rubberen auto mat. 

Tips voor het schoonmaken van je automatten
Tips voor het schoonmaken van je automatten: Photo by Pavel Keyzik on Unsplash

Ik krijg de vlekken er niet uit wat nu?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je er om wat voor reden dan ook bepaalde plekken niet of niet helemaal uitkrijgt. Vooral wanneer je automatten al de nodige jaren meegaan, kan het simpelweg tijd zijn voor een set nieuwe matten. Zorg er wel voor dat wanneer je kiest voor nieuwe matten, je goed kijkt naar welk type mat je neemt en er ook voor zorgt dat de afmetingen juist zijn. Zo weet je zeker dat je later geen spijt krijgt van je aankoop en blijft jouw auto goed beschermd.