Lifestyle

To do list: 5 dingen

By  | 

To do list: 5 dingen die je nog moet doen voordat de school weer begint

 

Iedereen heeft ze. Dingen die op je to do list staan, maar nooit écht prioriteit hebben (of waar je altijd een excuus voor kan verzinnen om het niet te doen…). Maar die wel af en toe aan het randje van je geweten knagen. Zo’n “O ja, dat moet ik ook echt binnenkort even regelen…’-momentje. Maar neem van mij aan, als de scholen straks weer beginnen en je weer heen en weer vliegt tussen school, opvang, sportclubjes, opa’s, oma’s en vriendjes en vriendinnetjes, dan komt het er NOG niet van!Doe jezelf dus een plezier en regel de onderstaande 5 dingen voordat de school weer begint. Het ruimt lekker op en geeft je een goed gevoel!

1 Overbodige abonnementen opzeggen

Die fijne glossy die prachtig op een stapeltje in de vensterbank ligt (staat heel huiselijk), maar waar je gewoon niet aan toe komt om hem te lezen. De maaltijdbox die eens in de drie weken keurig wordt bezorgd, maar waarvan de ingrediënten altijd in een lunchbox of in de (overigens heel gezonde) pastasaus eindigen. In mijn geval het abonnement dat hoort bij de gps-tracker van de kat (ja, ik houd heel veel van hem en was bang dat hij tijdens de vakantie de benen zou nemen). Anyway, you get the feeling! Weg al die geldvreters, dan kan je weer nieuwe afsluiten. 😉

2 De voorraadkast uitmesten

Blikjes en pakjes met inhoud waarvan iedereen in huis griezelt, weg ermee! Zonde van de ruimte, daar kan je beter dingen neerzetten die wel handig zijn om in huis te hebben. Extra vaatwasser tabletten bijvoorbeeld… Bijkomend voordeel: je weet weer precies wat je in huis hebt!

3 Administratie bijwerken

Natuurlijk ben je keurig bij met het betalen van alle rekeningen. Zijn al je enveloppen opengemaakt en is iedere brief uitgebreid gelezen. Maar wat het toch is dat je het nooit meteen in de juiste map stopt…??! Jij doet dat wel? Nou oké, uitzonderingen heb je altijd, maar ik vermoed dat het overgrote deel van jullie net zo’n stapel “onverwerkte post” heeft als ik. Gaatjes d’r in en in die map stoppen, half uurtje werk… Zo gepiept!

To do list

4 De heg snoeien( 4e van 5 dingen die je nog moet doen voordat de school begint)

Oke, soms moet je dingen door een ander laten doen. Maar regel even dat het gebeurt, want dan ziet het er allemaal weer netjes uit en is je tuin klaar voor de herfst. En volgend voorjaar ben je extra blij, want dan staat alles er weer mooi en vol bij!

5 dingen die je nog moet doen voordat de school begint

5 dingen die je nog moet doen voordat de school begint

5 Overstappen van energieleverancier

Ga er even voor zitten en dompel je onder in de wondere wereld van energie vergelijken. Niet lastig, maar kost wel even tijd. Mooie is, het kan je een behoorlijk voordeel opleveren als je regelmatig de tijd neemt voor het overstappen van energieleverancier! Niet overal informatie opvragen hoor, er zijn voldoende sites die je kunnen helpen bij energie overstappen.

 

Zo. Dat is gefixt en kan van je to do list!! Einde:5 dingen die je nog moet doen voordat de school weer begint

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.