Lifestyle

Tranquil Dawn de kleur van 2020

By  | 

Tranquil Dawn de kleur van 2020

Je leest het al, Tranquil Dawn is de kleur voor 2020 volgens Flexa. Ik vind het altijd heel interessant dat er ieder jaar weer nieuwe kleuren ‘in’ zijn. Ik bedoel, het is toch een beetje gek. Het ene jaar is de kleur paars helemaal in en het jaar erop helemaal uit. Zit je dan lekker met je paarse muur, je paarse jas en je paarse hondenriem.

Toch kon ik het niet nalaten even te koekeloeren wat de nieuwste hipste en coolste kleur wordt voor 2020. Deze kleur is geïnspireerd op ons steeds drukkere en digitaler wordende leven. De bedenkers van de kleuren van het jaar zijn daarom opzoek gegaan naar kleuren die evenwicht brengen aan onze levensstijl en hebben zich laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht en als verwijzing naar een rustige dageraad. Flexa heeft de nieuwe tint TD ontwikkeld.

Tranquil dawn
Tranquil dawn

Tranquil Dawn en meer

Tranquil dawn betekent rustige zonsopgang en deze kleur kan ik het beste omschrijven als een licht groen-grijze tint met een blauwe ondertoon. Je kunt deze gemakkelijk aanbrengen op je witte muren om dit hippe effect te bereiken. Muren met twee kleuren worden ook weer helemaal in. Zo kun je de helft van de muur verven met TD en dan kiezen voor de andere helft pastel. Lichte pastel kleuren passen namelijk weer perfect bij deze kleur. Zie het voorbeeld.

Ik vind dit zelf echt een mooie voorbeeld foto. Het liefst ren ik nu naar winkel om de verf te halen, die bank, dat tapijt, die poef en dat tafeltje. Oh en natuurlijk ook al die kussens en kleedjes. Ik vind het apart dat ook mijn smaak elk jaar weer veranderd en ik de nieuwste trends altijd zo mooi vind. Maar ja dan ben ik een hoop geld kwijt terwijl ik eigenlijk juist wilde besparen en over een tijd is het toch allemaal weer uit en zijn er nieuwe kleuren in. Anyway een (halve) muur een ander verfje geven is opzich niet zo’n probleem en die bankdekentjes…ja die wil ik stiekem ook toch wel aanschaffen en voor de rest ga ik nu heel gauw stoppen met het typen van deze blog en andere dingen doen. Ik zeg: Tot de volgende!

Tot zover deze blog over Tranquil Dawn, ik heb de informatie gehaald van FLexa kleur 2020.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.