Lifestyle

Trendy tafels

By  | 

Trendy tafels

Voor de huiskamer zijn we op zoek naar een eettafel. We hadden een hele praktische eettafel. Ik heb die ooit eens online gekocht. Het is een 4 persoons witte hoogglans eettafel, die je kunt uitklappen naar een 8 persoonstafel. Echter is de achterpoot bij de verhuizing kapot gegaan en staat die poot nu los ter ondersteuning van de tafel. We zullen er echt aan moeten geloven deze tafel is nu een beetje gevaarlijk voor 2 rond-rennende kinderen, dus tijd om ons te oriënteren op een nieuwe eethoek.

Andere soort tafel

Daar we dus al een witte hoogglans tafel hebben gehad willen we nu iets anders. We willen nu voor een houtlook of industrie look tafel gaan en ik heb wat research gedaan. Bij deze mijn bevindingen in deze inspiratieblog over trendy tafels.

Bij een Eikentafel komt er onderhoud bij kijken.

Wij zijn voornamelijk opzoek aan een tafel die gezelligheid uitstraalt. Een eiken-tafel zou dan een optie zijn. Het onderhouden van een eiken-eettafel is een echte noodzaak als je wilt dat die mooi blijft. Een robuuste eiken eettafel kun je  met groene zeep onderhouden en af en toe opschuren. Als je kids hebt en liever geen kringen wenst is het raadzaam om de tafel in te oliën of te lakken. Mijn man is heel goed in het onderhouden van van alles en nog wat dus dit zou voor ons geen probleem zijn

Hoogte Trendy tafels?

Wij zijn een gezin van 4. Ik ben 1.70 en mijn man 1.86. Onze kids zitten op hoge tripp trapp stoelen. Deze maten vond ik online om rekening mee te houden:

  • voor personen lengte 175 – 190 tafelhoogte 77-78 cm
  • voor personen < 175 mag de tafel iets lager
  • voor personen >190 mag de tafel iets hoger

houten tafel
Houttrend

Er zijn zoveel verschillende keuzes als het gaat om hout. Je hebt Eikenhout, Teak hout, gewoon hout, steigerhout, boomstam hout en nog zoveel meer ander hout… Echt veel te veel keuze is er,  dus probeer ik op basis van prijs en wat ik mooi vind iets leuks uit te kiezen. Budgetaire willen we zo om en nabij 1500,- euro betalen en we willen wel een grote tafel waar we met z’n allen aan kunnen zitten eten, natafelen, kleuren, ontbijten.. noem het maar op. Ik wil gaan voor een honing kleur of wit.
Zo ziet de huiskamer er nu uit, maar die tafel moet dus weg..

 

Vorm tafel rond or hoekig?

Rond heeft wel wat en is handig voor een kleine ruimte. Het staat ook snel knus en het is niet gevaarlijk. Een kind kan bij een ronde tafel niet tegen een punt aanrennen. Nu we een redelijk grote plek hebben voor een eetkamer wil ik dan ook zo’n hele grote lange rechthoekige tafel en natuurlijk dekken we de punten dan af met tafelpuntbeschermers.

Trendy tafels

Tip: Heb je niet altijd een grote eetkamertafel nodig, maar wil je toch af en toe uitbreiden dan is het slim om voor een tafel met een aanzetblad te kiezen. Je voegt zo gemakkelijk een halve tot hele meter aan de eettafel toe.

Maten en aantal personen rechthoekige eettafel

Tafel 80x80cm, 2 personen.
Tafel 120x80cm, 4 personen.
Tafel 140x90cm, 4 personen.
Tafel 160x90cm, 4-6 personen.
Tafel 180x90cm, 6-8 personen.
Tafel 220x100cm, 8-10 personen.
Tafel 400x100cm, 18 personen.

Maten en aantal personen ronde eettafel

ronde tafel

Ø 100cm,3 personen
Ø 120cm,4 personen
Ø 140cm, 5-6 personen
Ø 170cm, 9-10 personen

Natuurlijk is er nog heel veel meer te vertellen over trendy tafels, maar ik vind dit voor nu even genoeg. Ik ga er een paar weken over nadenken, want a zo’n keuze is niet 1,2,3 gemaakt en als je de tafel hebt zit je er toch wel weer voor een langere tijd aan vast. Voor interieurtips heeft  Liefs_Yvon een leuke instagram.

Inspiratie heb ik gevonden op Robuustetafels.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.