Lifestyle Blog

Tuin in bohemian look

By  | 

Tuin in bohemian look

Tuin in bohemian look. Met een bohemian tuin kun je de hele zomer genieten van een laid-back sfeer. Het is de perfecte tuinstijl voor een rustgevend en gezellig zitje. Of je nou een hele ruime tuin hebt of slechts een klein terras. In dit artikel lees je met welke elementen je jouw achtertuin omtovert tot een prachtige boho tuin. Laat die zomerse temperaturen maar komen!

Tuinmeubelen met bohemian look

Begin met het uitzoeken van een mooie tuinset. De tuinmeubelen hebben namelijk veel invloed op de algehele sfeer in de tuin. Kies voor meubelen van hout, rotan, wicker of met een bamboe look. Heb je nog wat ruimte over? Voeg dan een comfortabele hangstoel of een hangmat toe. Zo is de ontspannen sfeer pas echt helemaal compleet.

Gebruik van natuurlijke materialen

Niet alleen bij de tuinmeubelen, maar ook in de rest van de tuin mag je veel natuurlijke materialen laten terugkomen. Van de tuinpotten en vlonders tot de buitenverlichting. Er zijn bijvoorbeeld hele toffe buitenlampen met een rotan lampenkap. Dit hangt heel mooi boven de tuintafel die onder de (bij voorkeur houten) overkapping staat.

Nonchalante sfeer in de tuin 

In een bohemian tuin hangt altijd een nonchalante sfeer. Er zijn niet enkel strakke lijnen aanwezig, maar er komen ook voldoende organische vormen terug. Daarnaast hoeft alles niet zo perfect te zijn. De beplanting mag verwilderen, de kussentjes liggen niet perfect op een rij en er is een variatie aan prints aanwezig.

 Tuin in bohemian look
Tuin in bohemian look

Buitenkleed op het terras

Met een vloerkleed maak je iedere zithoek een stuk knusser. Zo zijn er ook speciale buitenkleden die weersbestendig zijn. Deze buitentapijten kun je ook tijdens een regenbui gewoon laten liggen. Zet er voor de zekerheid wel een meubelstuk op zodat het kleed niet zomaar weg kan waaien. Met een salontafel of een paar poten van de loungebank is dit snel opgelost.

Grote groene planten

Groen speelt een belangrijke rol bij deze tuinstijl. Houd je zeker niet in bij het uitzoeken van de beplanting. Pak uit met grote groene planten, struiken en bomen. Voeg ook hangplanten en klimplanten toe voor die nonchalante sfeer. Besteed je liever zo min mogelijk tijd aan het tuinonderhoud? Schaf dan een aantal kunstplanten aan. Hier kun je de loungehoek onder de overkapping bijvoorbeeld gemakkelijk mee opfleuren.

Bohemian accessoires

Maak jouw bohemian tuin af met bijpassende accessoires. Denk aan macramé hangers, sierkussens met boho print, bamboe placemats op de tafel, een windlicht van zeegras, geweven plantenhangers, een rotan bijzettafel en een romantisch lichtsnoer. 

 Tuin in bohemian look 2
Tuin in bohemian look 2