Lifestyle

Tuin inspiratie 2017

By  | 

Tuin inspiratie 2017
Bij een nieuw huis hoort natuurlijk ook een mooie tuin. Er moet nog zoveel gebeuren dat de tuin nu niet meteen prioriteit heeft, maar ik ben me wel al een beetje aan het oriënteren op de nieuwste tuintrends dus vandaar deze: Tuin inspiratie 2017 blog. Enjoy!

Hout Hout Hout!
Hout is weer helemaal hot, je ziet overal hout terug komen, van houten overkappingen tot houten tuinmeubels. Qua design is het verre van sierlijk: grote grove stoelen en een lange tafel, het liefst zo dichtbij de natuur dus in natuurlijke houtkleuren zie je veel. Ook zie je de comfortabele kussens die erbij horen terug in simpele kleuren zoals groen, grijs, blauw. Motiefjes zijn uit den boze dit jaar.

tuinmeubels hout

De grasmat

grasmat

Terug van weggeweest is toch wel de grasmat. Ik weet nog dat wij die vroeger als kind ook al hadden, daarna ging iedereen over op ‘echt’ gras en nu is ie er weer. Vroeger diende de grasmat ook als (nep)gras, nu worden er juist meubels op gezet.

De kleine plantenpotjes
leuke planten bakjes 2017 inspiratie

Ideaal voor op je balkon of tuin, het staat mega hip en stylish en is in principe niet zo moeilijk om zelf in elkaar te knutselen. Neem een houten-pallet, ijzerdraad en wat potjes et voila!

Vlondertegels

vlondertegels

Weg met de ‘normale’ tegels, de Vlondertegels veroveren langzaam alle tuinen. Het mooie van deze tegels is, dat het lijkt of er met hout een heel moeilijk bouwwerk is gemaakt van allemaal kleine houtjes, terwijl deze houtjes in tegels verwerkt zijn en gemakkelijk gelegd kunnen worden. Naast houten tegels heb je ook composieten-vlondertegels voor je tuin of dakterras. Deze tegel hoef je niet te onderhouden in tegenstelling tot de houten variant. De hardhouten vlondertegel heeft daarentegen wel een langere levensduur en geeft een warme uitstraling.

Windbrekers
Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar je kunt tegenwoordig door middel van doeken een mooie schaduwplek of  vrijstaand prieel maken. Je jast 3 of 4 palen in de grond je hangt een doek op en een zonnenterrasje is born. Ook kun je je favo loungeplek op je balkon of tuin windvrij maken door middel van windbreakers. Zie hier de foto voorbeelden:

schaduw plek

Hangstoel

hangstoel

Hangstoel
Wat ik zelf ook super leuk vind in een tuin, is een hangmat of een hangstoel. Tegenwoordig zie je ze zelfs binnen of onder de overkapping. Lekker gezellig alleen of met z’n tweeën schommelen of chillen. Heerlijk! En ze zijn ook nog een lust voor het oog. Wit is mooi, maar als je hem per ongeluk buiten laat tijdens de regen wordt ie natuurlijk snel vies. Licht grijs is dan een verstandigere optie.

Hoop dat je geïnspireerd ben door mijn Tuin inspiratie 2017 blog en voor meer tuin inspiratie check je ff op google toch:)

1 Comment

  1. Klaas

    augustus 8, 2017 at 8:43 am

    Wat er gedaan is met pallets vind ik erg leuk, ik maak zelf ook veel in mijn tuin uit pallets. Je kan ze vaak gratis ophalen bij bedrijven en dan enkel nog even de gamma in en maak er een lekkere kluszondag van 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *