Lifestyle

Tuin met moderne uitstraling door RGB LED buitenverlichting

By  | 

Tuin met moderne uitstraling door RGB LED buitenverlichting

Het warme seizoen is aangebroken: tijd om te genieten in de tuin of op het terras, zowel overdag als in de avonduren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van led buitenverlichting, waarmee je je tuin omtovert tot een fantastische omgeving waarop de buren ongetwijfeld jaloers zullen worden! 

Verschillende kleuren

Als je een leuke en andersoortige verlichting wilt, dan is de RGB led buitenverlichting in de vorm van strips ideaal. Perfect om van kleur te veranderen en verschillende omgevingen te creëren. Geef je echter de voorkeur aan een meer ontspannen of klassieke buitenverlichting, dan kies je als led buitenverlichting vast en zeker voor de eenkleurige strips die drie kleurtemperaturen geven: warm, koud en neutraal. Geen wonder dat RGB strips perfect zijn voor buiten! Let er wel op dat ze een IP65-bescherming of hoger hebben, wat hun weerstand tegen water en stof garandeert, iets dat essentieel is voor elk buitenverlichtingselement.

tuin met moderne uitstraling
Tuin met moderne uitstraling foto shutterstock

Zeer decoratief

Led buitenverlichting in de vorm van strips zijn bijzonder decoratief. Je kunt het aanvullen met allerlei andere soorten led verlichting om een directer licht op specifieke punten te realiseren of te genieten van een meer algemeen licht. Beide opties zullen dankzij de led buitenverlichting de zichtbaarheid van buitenruimtes verbeteren. Geniet van een meer intieme en moderne omgeving. Door de mogelijkheid te bieden om de focus omhoog, omlaag of naar de zijkanten te plaatsen, kun je de omgeving op verschillende manieren belichten. Als ze naar boven worden geplaatst, zullen ze omringende bomen doen opvallen zonder ze te beschadigen, omdat het een soort licht is dat geen warmte afgeeft. 

Van terras tot balustrade

Op de veranda en het terras kun je aan de uiteinden een minimaal licht plaatsen, door middel van kleine lantaarns die de doorgangen afbakenen en een gevoel van continu licht creëren. Het plaatsen van led buitenverlichting op de balustrade van het terras of een paar kaarsen hier en daar geeft een magisch tintje. Maar als je je zorgen maakt over brandgevaar, doe ze dan in glazen potten of kies voor natuurlijke wax led-kaarsen.

Zwembad

Ben jij de gelukkige bezitter van een zwembad, dan wil je zeker de kans niet missen om het de nodige zichtbaarheid te geven, precies zoals een zwembad dat ook verdient. Door het te voorzien van led buitenverlichting met zwevende lampen, lantaarns met kaarsen eromheen of de typische spotlight op de achtergrond, creëer je een omgeving voor de nacht die totaal anders is dan de dag. Vergeet de fakkels niet, perfect voor feesten en romantische diners, aangevuld met kaarsen in containers met motieven, die een unieke sfeer creëren met alleen het licht van de vlam. 

Energie- en milieuvriendelijk

Markeer ten slotte de zonnelampen. Deze type led buitenverlichting straalt voldoende licht uit om veiligheid en zichtbaarheid te bieden, zorgt voor energiebesparing en is milieuvriendelijk. Installeer de led buitenverlichting zonder je zorgen te maken over hoe en wanneer ze aan te maken: bij het vallen van de avond gaan ze automatisch aan. Als je niet alle lichtbronnen van dit type wilt installeren, kun je altijd timers gebruiken om de werking van de led buitenverlichting aan te passen. Nu heb je echt geen enkel excuus meer om je terras of tuin die fantastische uitstraling te geven! Tot zover: tuin met moderne uitstraling.