Lifestyle

Tuin tips

By  | 

Geef je tuin meer uitstraling met deze 3 tuin tips!

Heb jij een prachtige tuin, maar mis je toch nog iets? Wanneer de tuin nog niet helemaal naar wens is, dan kan dit liggen aan de details die net niet helemaal goed op elkaar zijn afgestemd. Wellicht ben je zelf wel nog niet aan de details toegekomen. Ben jij benieuwd naar wat jij kunt doen om de tuin een prachtige uitstraling te geven? Hieronder lees je drie handige tuin tips. 

Het creëren van een prachtige loungehoek

De loungehoek is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je tuin. Dit is namelijk de plek waar jij en eventuele gasten tijdens het mooie weer kunnen zitten. De loungeset zelf uitkiezen is meestal nog wel een dingetje. Het moet iets zijn waar je lange tijd blij van wordt. Naast dat je een kleut moet kiezen moet je ook letten op het materiaal. Kies je bijvoorbeeld voor kunststof wat zeer makkelijk schoon te houden is, of kies je voor bijvoorbeeld stijgerhout dat net weer een tikkeltje meer sfeer brengt. Voeg echter ook voldoende detail toe aan de loungehoek, zodat deze niet kaal aanvoelt. Plaats bijvoorbeeld een bloempot of kaarsen-set op tafel, kies voor leuke kussens en zorg ervoor dat de loungeset goed gepositioneerd is. De loungehoek moet een plek zijn waar jij voor je ontspanning terechtkunt.

Exotische planten

Wat je tuin zeker ook dat kleine beetje extra geeft, zijn exotische planten. Deze planten geven je meten een soort van vakantiegevoel. Voor je allerlei exotische planten koopt is het belangrijk je eerst eens grondig te verdiepen in de planten. In Nederland blijken slechts een klein aantal palmbomen en exotische planten bestemd tegen de soms gure weersomstandigheden in ons land. Altijd al een olijfboom in je tuin willen hebben? Dan moet je er wel rekening mee houden dat je deze in de winter beschut moet zetten en bij erg koude nachten zelfs in moeten pakken. Wij hebben er zelf eentje gehad en dat was geen succes. Na een paar jaar was hij helemaal niet gegroeid en er is nooit een olijf vanaf gekomen. Maar dat lag dus aan ons we hadden hem beter moeten onderhouden en ons meer moeten verdiepen hierin.

tuin tips

Verlichting

Een van de echte sfeermakers is en blijft toch wel de verlichting. Wanneer het donker wordt dan is het leuk om wat gezellige lampjes te hebben branden lijkt me zo. Zo kun je ook in donkere avonden nog steeds van jouw tuin genieten. Een voorbeeld van een echte sfeermaker onder de buitenverlichting is toch wel een lang lichtsnoer dat de gehele tuin bedekt. Aan dit snoer hangen verschillende lampjes/ lampionnetjes die verschillende kleuren licht uitstralen. Daarnaast geeft verlichting met een kap eromheen vaak ook net wat meer sfeer. Dit omdat de lamp niet direct in het gezicht van je gasten schijnt. Bij voorkeur kun je het beste kiezen voor dimbaar licht. Zo kun je het licht doseren en kun je echt sfeer creëren.

Tot zover deze tuintips

leuke planten tafel
Alle afbeeldingen zijn van elho.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.