Lifestyle

3 tuintrends zomer 2020

By  | 

3 tuintrends zomer 2020

3 tuintrends zomer 2020. Nu het weer zomer is in eigen land wil ik het weer eens hebben over de tuin. De tuin is namelijk iets wat je geregeld verandert of her-inricht. Je kunt zoveel veranderen aan de tuin it’s insane. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke vijver? Misschien een stenen pad aanleggen? Of misschien van steen naar gras of juist weer van gras naar steen? Je kunt echt je lol op met de tuin dus om het een beetje te beperken heb ik de tuintrends voor je uitgezocht. En ik schrijf wel dat ik het voor jou uitzocht, maar het is natuurlijk ook een beetje voor mezelf want ook ik vind het heerlijk om het exterieur aan te passen aan de nieuwste trends.

Wees goed voor de natuur in je tuin

Tuinbranche Nederland heeft in samenwerking met Bloemenbureau Holland, iBulb en Aafje Nijman de volgende 3 tuintrends van 2020 gepresenteerd: Inner Retreat, Blended Cultures en Street Savage. Eigenlijk komt het er op neer dat je tuin een eigen spa gevoel moet hebben. Dat je je er kunt terugtrekken en dat je er tot rust kunt komen. Daarnaast denk je ook aan een fijne omgeving voor vlinders, vogels en ben je duurzaam met water en materialen. Je water laat je netjes weglopen zodat je geen last hebt van plassen. En je kiest een loungeset uit van gerecyclede materialen of duurzaam hout. Culturen blend je door bijvoorbeeld India je tuin in te halen en je zorgt voor planten die voedzaam zijn voor insecten.

Frisse tuinlook

Naast je mooie duurzame houten of steigerhouten tuinmeubels kun je kiezen voor een echte eyecatcher. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie parasol in de tuin? Wat echt een musthave is is zeker de zweefparasol. Deze heeft de mast aan de zijkant in plaats van in het midden. Het voordeel van een zwevend model is dat de mast niet meer in het schaduwvlak staat. Ideaal dus voor boven een tuinset, eettafel of ligbed. Daarnaast kun je hem makkelijk draaien zonder dat het je enige inspanning kost.

zweefparasol
Zweefparasol

Varieer met planten

Nog even een paar uurtjes doorwerken in je tuin? Dat doe je natuurlijk terwijl je lekker om je heen kijkt naar al die leuk planten die je daar hebt staan. Schroom niet om te variëren met plantenpotten. Je kunt van heel groot naar heel klein gaan. Je kunt de potjes op tafel zetten en zelf met de kinderen schilderen. Maar je kan de gekleurde potten ook ophangen aan een touw of aan je schutting. Dit is misschien geen trend, maar ik raad aan om er ook altijd kaarsen-potjes bij te zetten. Dat staat gewoon zo gezellig en chill.

planten tuin
Photo by Brooke Lark on Unsplash

Black Sparkle en nectarrijk groen

Heb je wel eens gehoord van black sparkle? Het zijn die kleine zwarte mini steentjes. Kids vinden het vast heerlijk om hier in te graaien, maar ik zou persoonlijk met kids of huisdieren deze trend over slaan. Heb je geen kinderen dan is dit een heel mooi concept. Black sparkle zorgt voor een stoere streetlook, maar in tegenstelling tot een betonnen vloer kan het regenwater wel direct de bodem in zakken. Door te kiezen voor nectarrijk groen kunnen vlinders, bijen en andere bestuivers volop toehappen. Maak een klein vijvertje aan of haal bij het tuincentrum een andere kleine waterbron. Zo kunnen de vogeltjes lekker badderen in je tuin en water drinken. Zo leuk om naar te kijken!

Black sprakle
Foto via eigenhuisentuin.nl

Tot slot

Je kunt ook eens denken aan een relaxte hangmat die je combineert met de blended culture trend. Want daar leg je een mooi kussentje of dekentje uit India in. Of misschien zet je wel een Marokkaans gevlochten rieten mand als plantenbak in je tuin? Ideeën zat. Ik ga gauw stoppen met fantaseren over tuin-mogelijkheden en lekker met mijn handen de aarden in! Tot de volgende exterieur blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.