Lifestyle

Tuinverbouwing we zitten er midden in

By  | 

Tuinverbouwing we zitten er midden in

Tuinverbouwing we zitten er midden in, dat is echt zo. In januari maakten we de stap om te verhuizen. Dit zat eigenlijk helemaal niet in de planning. We woonden namelijk in een eengezinswoning in Amsterdam en we hadden daar een prima leventje. Echter bleek Noah ons kind hoogbegaafd en toen moest hij eigenlijk van de een op de andere dag naar een andere school. De school was best ver en we merkten al snel dat we het beste konden gaan verhuizen. Iedere dag in de file heen en terug zitten vonden we na een paar weken echt niet chill meer en met het vooruitzicht dit nog minimaal 6 jaar te moeten doorstaan.. Nee we moesten op zoek naar een nieuwe woning. En laat ik als lifestyleblogger met een lifestyle blog nou eens niet echt bezwaar hebben tegen een verhuizing… ja dat betekent toch weer lekker creatief opnieuw beginnen.

Nieuwe woning

Binnen een paar weken had ik eigenlijk al een nieuw huis gevonden. Dit huis was groter dan onze bestaande woning en het zat lekker op loopafstand van school. Verliefd op de woning was ik niet, omdat wel meteen duidelijk was dat dit huis een flinke verbouwing nodig had. Zo was eigenlijk alles eraan, niet onze smaak en moest er echt heel veel (bijna alles) aan veranderd worden. Ik ben een positief ingesteld persoon en ik zag de potentie in dit huis en mijn man ook. Dus deden we best wel snel een bod op dit nieuwe huis. Ons eigen huis zetten we te koop en geloof het of niet. Onze woning was even snel verkocht als dat wij de woning hadden gekocht waardoor we gelukkig maar 1 maand dubbele lasten hadden.

Tuin

Ik heb in mijn vorige blog ‘huis in Style’ al wat foto’s vrij gegeven van hoe ons huis er nu uitziet en hoe het nog gaat veranderen. In deze blog wil ik jullie in ieder geval even een tuin update geven. De tuin is namelijk al een beetje aangepakt. In eerste instantie wilden wij de tuin pas volgend jaar gaan doen. Helaas hadden we te maken met buurtkatten die elke keer in onze zandbak aan het poepen waren en was de houten grond in de tuin zo glad bij regen, dat we meerdere keren zijn uitgegleden en we het gewoon ook onveilig vonden. Vandaar dus dat we nu al de tuin aan het fixen zijn. We hebben een tuinhuis besteld deze komt als het goed is eind oktober binnen. Tot die tijd kunnen we helaas niets meer doen.
Tuin before

tuin

Tuinverbouwing

 tuinverbouwing

Nu even afwachten

De tegels zijn inmiddels gelegd en die grote hoop zand gaat nog weg. Het leerzame aspect aan deze verbouwing is dat ik nu weet wat een afkortzaag een zaagtafel of een cirkelzaag is. Ook weet ik nu bijvoorbeeld dat er accu gereedschap en elektrisch gereedschap bestaat en dat er dus enorm veel keuzes moeten worden gemaakt als je de tuin gaat aanpakken. De afkortzaag van gereedschapcentrum staat al klaar want over een paar weken komt al het hout binnen, we gaan zelf het tuinhuis in elkaar zetten en ook de ondergrond fixen we zelf ( met we bedoel ik mijn man en zijn broer).  Ik zal jullie op de hoogte houden van de verbouwing en hopelijk hebben we binnen een jaar tijd alles gefixt.

1 Comment

  1. Pingback: Kleur je interieur - Mounira's Mansion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.