Fashion

Tussen hipster en dandy papa

By  | 

Ik (Janneke) Ja ik stel me even opnieuw voor aangezien Mounira’s site bezet is met allemaal nieuwe bezoekers, door dat gezellige programma waar ze aan mee heeft gedaan… Goed.. Ik Janneke heb een nieuwe missie… Die is vorig weekend ontstaan, toen ben ik met mijn lief een heerlijk weekendje weggeweest. Geslapen in een hotelletje, lekker gegeten en geshopt natuurlijk! Voor mij een paar items, maar catch of the day was een heel mooi pak voor hém. Het staat hem zo goed…! Wow! <3 

Hij ging in dat pashokje van casual naar een echte heer. Laat me je dat even uitleggen: in mijn ogen bestaan er qua kleding namelijk 5 type mannen; de natural type (die gasten met wol gevoerde laarzen, ribbroeken en wollen truien ), casual hip (hier vallen de meeste mannen onder; hij is oké gekleed maar niet al te opvallend), de dandy (altijd onberispelijk gekleed, net als zijn manieren), überhip (hij draagt die combi van de catwalk) en (ja, ja, hij bestaat…) de natural beauty die in werkelijk álles woest aantrekkelijk is. 

Mijn man is er duidelijk één die tot nu toe in de categorie casual hip viel. Maar nadat ik hem in dat pak heb gezien ga ik voor een goede mix met de dandy. Nee, geen mission impossible wat mij betreft! 

mc gregor

Type Casual, fotocredit McGregor

Tussen hipster en dandy papa
Ik ga gewoon een gedeelte van zijn garderobe vervangen. Ja echt, ik ga mijn man beter kleden! En nu hoor ik je denken: ‘is hij dat niet dan?’ Nou, het zit zo: hij is lang én heel slank, dus niet alles past en staat hem zomaar en hij vindt shoppen niet super leuk. Heel vaak koop IK dus zijn kleding. Erg eigenlijk hè?! Omdat hij er meestal dus niet bij is om zijn mening te geven, kies ik vaak voor veilige aankopen. Veelal basics zoals een hoody of polo in de kleuren grijs, blauw of… -heel gewaagd- donkerblauw. Niet heel verrassend dus…

Mounira kwam deze foto tegen en vroeg me of deze Style niet giga gaaf is voor mijn Kees ( met een dikke vette knipoog)

house of einstein

Type überhip, Fotocredit: House of Einstein via Pinterest

Nou, hij hoeft echt niet iedere dag strak in dat pak hoor. Maar met een goed passende jeans, gecombineerd met een overhemd en een mooie trui kom ik echt al een heel eind. Je kent ze wel, van die fijn gebreide, zachte truien. I love them! Dat zijn dus de eerste items die ik ga vervangen. McGregor heeft ze in allerlei soorten; met ronde- of v-hals, effen of met een patroon erin. Goede jeans heeft hij al, nu nog een mooi overhemd die hij onder die trui kan dragen, een setje nieuwe boxers en een paar lekker zittende sokken. Dan hoeft daar alleen nog maar een paar stoere gympen of mooie geklede suède schoenen bij en hij is goed gekleed! Een hippe dandy! 😉

blog-duurzame-kledingbox.

Fotocredit: House of Einstein

Overigens heeft hij wél een heel uitgesproken mening wat zijn sokken betreft; die moeten zacht zijn! Met zo min mogelijk naadjes en hij heeft een hekel aan gaten in zijn sokken (wie niet?!), dus geeft hij de voorkeur aan Falke herensokken, dat zijn z’n all time favourites!

sokken

Je begrijpt dat ik nu vooral heel druk ben met het boeken van weekendjes weg, zodat hij geen excuses kan bedenken om niet mee te gaan shoppen! 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.