Lifestyle

Uniek interieur

By  | 

Uniek interieur

Nu we verhuisd zijn, zijn we langzaam beetje bij beetje alle kamers van het huis aan het veranderen. Sommige kamers moeten helemaal verbouwd worden en andere hebben alleen wat aanpassingen nodig. De zolder is helemaal verbouwd. Toen we er net kwamen wonen kon je er net een bed kwijt vanwege het puntdak. Na het plaatsen van twee dakkapellen aan beiden kanten is het nu een groter ruimte geworden. Zo kunnen we er maar liefst 5 kasten in kwijt, een kaptafel, een tweepersoonsbed en een hometrainer. Ook de tuin is compleet verbouwd. De badkamer pakken we in het nieuwe jaar aan, want we zullen daar nog even flink voor moeten sparen.

Nu ik even niet in de verbouwing zit kan ik me focussen op het interieur. Nu ik hier dagelijks mee bezig ben,(naast het opvoeden van 2 kids, een bijna fulltime baan en het onderhouden van een relatie maar dat terzijde) merk ik dat het vaak de kleine details zijn die er voor zorgen dat een huis een home wordt. En met een home bedoel ik een mooi huis met een strak design, unieke uitstraling maar die toch gezellig is. Best bijzonder nu ik verhuisd ben lijk ik wel een interieur blog, de ene lifestyle of interieur blog komt na de andere terwijl ik ooit als beauty blogger begonnen ben.

Ramen

Het zit hem bij een uniek interieur heel erg in ramen en accessoires heb ik zo gemerkt. Natuurlijk kan je een gordijn in de kleur van je vloer ophangen, maar dat is best wel een beetje achterhaald. Je hebt tegenwoordig zoveel nieuwe vormen van raam decoratie. Denk hierbij aan shutters, plissé gordijnen, vouwgordijnen etc. Ik wil in deze blog een aantal inspiratie tips met jullie delen betreft accessoires en raamdecoratie.

houten jaloezieën

Houten Jaloezieën

Er zijn zoals ik al vermeldde heel veel vormen van raamdecoratie. Maar ik ben helemaal verliefd op  jaloezieën. Ze geven de huiskamer meteen een luxe uitstraling terwijl onze huiskamer niet erg luxe is. Ik bedoel wat staat er nou? een bank, een eettafel, stoelen en een TV meubel. Ik heb geen luxe sofa en toch heb ik een luxe uitstraling. Dat komt denk ik echt door de houten jaloezieën. Soms is het toevoegen van 1 luxe product al de key tot een luxe interieur.

Shutters

Shutters zijn een goed alternatief voor houten jaloezieën. Ze geven het gevoel van houten jaloezieën, maar ze zijn niet van hout. Ze zijn van (een top kwaliteit) kunststof gemaakt en daarom ook iets betaalbaarder dan houten jaloezieën. Shutters behoren tot de nieuwste trend op het gebied van interieur en geven die unieke uitstraling mee. Hierbij was sfeer foto’s. Prachtig toch?

shutters zwart shutters

 

Accessoires

klok zilver zwart met cijfers en woorden

Zoals ik al eerder schreef zit het hem ook vooral in de accessoires. Een interieur kan er luxe uitzien maar hoe maak je hem nou uniek? Ik denk:  Less is more. Al die rommel moet je gewoon niet willen. Een unieke uitstraling krijg je denk ik door leegte te creëren die je dan opvult met iets wat jouw huiskamer weer uniek maakt. Zo heb ik bijvoorbeeld een gekke zilver zwarte klok met cijfers en woorden, 3 kleine vetplantjes in een potje, oud zilveren bijzettafeltjes en een groot wandpaneel. Eigenlijk als je het zo uitschrijft hele aparte accessoires, maar gecombineerd heb ik toch een uniek interieur.

oud zilveren kaarsen arabisch

roze paarse plantenpotjes vet plantjes

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan mijn ‘Uniek interieur’blog en tot de volgende.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.