Lifestyle

Veilig klussen doe je zo!

By  | 

Veilig klussen doe je zo!

Plan je een verbouwing of renovatie van je huis? Dan besteed je de werken ofwel uit aan professionals, of je steekt zelf de handen uit de mouwen. Wanneer je zelf aan de slag gaat, bereid je je best goed voor. Gepaste en beschermende veiligheidskledij hoort daar alvast bij!  

Veiligheidsbroek

Het laatste wat je wil bij een verbouwing of renovatie, is een ongeluk. Veiligheidskledij is daarom cruciaal. Want zo minimaliseer je het risico op een ongeval. Ga je zelf aan de slag met vrienden of familie? Zie er dan op toe dat iedereen die meehelpt een gepaste broek draagt. Dat houdt in: een werkbroek van stevig materiaal waarin je enkele essentials kwijt kan, zoals een hamer, schroevendraaier of meter. Een veiligheidsbroek is handig om meerdere redenen. Zo zal ze niet snel scheuren en is ze brandvertragend. Een Snickers werkbroek kopen is sowieso een goede keuze. Deze broeken zijn namelijk heel kwalitatief, veilig en hebben een groot draagcomfort.

Werkschoenen

Net zoals je een degelijke werkbroek nodig hebt, heb je ook goede schoenen nodig. Niet je witte sneakers of mocassins dus. En ook je wandelschoenen mag je in de kast laten staan. Zo’n schoen lijkt misschien stevig maar is niet te vergelijken met een professionele veiligheidsschoen. Hierin zit meestal een ijzeren neus verwerkt, waardoor je tenen beschermd zijn. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je een zwaar object op je voet laat vallen. Wist je dat Puma werkschoenen niet enkel trendy maar ook heel veilig zijn? Zo sla jij twee vliegen in één klap! Kies voor waterbestendige schoenen met een beschermende tussenzool en een stalen neus. Zo kan je er in alle omstandigheden prettig mee werken.

Veilig klussen doe je zo met Puma werkschoenen

Beschermende handschoenen

Tijdens het klussen kan het gebeuren dat je je hand(en) bezeert. Niet erg handig om zo verder te werken natuurlijk! Het dragen van beschermende handschoenen is daarom essentieel. Kies voor allround werkhandschoenen. Deze kan je gebruiken voor meerdere type klussen en zijn bestand tegen vuil en scherpe voorwerpen. Heb je een specifieke klus in gedachten? Koop daar dan specifiek de juiste handschoen voor, zoals hittewerende, waterdichte, snijbestendige of koudebestendige handschoenen, of lashandschoenen.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Naast een werkbroek, -schoenen en -handschoenen, zijn er nog tal van andere nuttige beschermingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een beschermende bril, gehoorbescherming, reflectiekleding, ademhalingsbescherming en hoofdbescherming, zoals een helm. Bereid je klussen op voorhand voor en zoek uit welke beschermingsmiddelen en -kledij gepast zijn om in alle veiligheid aan de slag te gaan! Tot zover deze blog: Veilig klussen doe je zo.