Lifestyle

Verbouwen alles over ramen en deuren

By  | 

Verbouwen alles over ramen en deuren

Verbouwen alles over ramen en deuren. Ze staan misschien niet meteen bovenaan je lijstje wanneer je aan het renoveren of het verbouwen bent, maar ramen en deuren zijn net zo belangrijk als een nieuwe keuken of badkamer. Ze vormen de basis van je interieur en bepalen in belangrijke mate mee de uitstraling. De juiste ramen en deuren zijn niet enkel mooi, ze hebben ook praktische voordelen. Bekijk daarom op voorhand welke type ramen of deuren het beste bij jou en je interieur passen. 

Aluminium deuren en ramen

Een van de meest voorkomende materialen bij ramen en deuren is aluminium. Een van de grootste voordelen van aluminium deuren en ramen is dat ze erg duurzaam zijn. Bovendien heb je er, in tegenstelling tot hout, niet veel onderhoud aan. Met een vochtige doek het vuil wegnemen is meestal voldoende. Een ander voordeel is dat je enorm veel keuze hebt wanneer je kiest voor aluminium. Wanneer je een strak en modern interieur wil, dan kies je voor zwarte profielen. Bij een landelijk interieur kan je bijvoorbeeld kiezen voor grijs of andere zachte tinten. 

Pvc ramen en deuren

Een tweede populaire keuze zijn pvc ramen en deuren. Net als aluminium vereist pvc ook weinig onderhoud. Een ander voordeel van pvc is dat het een erg sterk materiaal is waardoor het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Bovendien hebben ze ook een hoge isolatiewaarde, zowel op het gebied van geluid als van warmte en koude. Het nadeel aan pvc ramen is dat de profielen vaak dikker, logger en dus een minder mooi resultaat leveren. 

pvc deurraam
Pvc deuren en ramen gespot op engelsramen.be

Houten ramen en deuren

Een derde keuze die je kan maken, zijn ramen en deuren uit hout. Het grootste voordeel hierbij is natuurlijk dat je een hele mooie natuurlijke look creëert met hout. Ze passen daarnaast ook bij elke stijl. En je kunt de kleur na een aantal jaar veranderen door je houten ramen een nieuwe verflaag te geven. Houten ramen vragen net wat meer onderhoud dan aluminium of pvc ramen. Maar je hebt er natuurlijk het voordeel van de flexibiliteit bij. 

Waarom zijn juiste ramen en deuren belangrijk?

Hierboven zijn al enkele voordelen en mogelijke nadelen beschreven van verschillende soorten materialen. Natuurlijk wil je dat je ramen en deuren een mooi geheel vormen met de rest van je interieur. Ook op financieel gebied kunnen de juiste ramen en deuren je voordelen bieden. Deuren en ramen die goed isoleren, zorgen er ook voor dat er minder warmte verloren gaat. Hoe beter de warmte blijft hangen, hoe minder energie je moet verbruiken en hoe lager de energiefactuur zal zijn. 

Tot slot

Daarnaast zorgen stevige ramen en deuren ook voor een extra gevoel van veiligheid. Een stevige en kwaliteitsvolle voordeur zorgt bijvoorbeeld dat het voor mogelijke inbrekers moeilijker is om deze te forceren. Tot zover: Verbouwen alles over ramen en deuren