Lifestyle

Vergelijk stap over en bespaar!

By  | 

Vergelijk stap over en bespaar!

Vergelijk, stap over en bespaar! Toen ik (alweer) 10 jaar geleden als newbie begon bij een marketingbureau, mocht ik werken voor een van ’s lands grootste energieleveranciers. In die tijd heb ik veel geleerd over groene stroom, wijkkasten, dubbele meters, kilowatturen en overstappen. En vooral dat laatste was interessant… Want wat bleek; het is écht de moeite waard om eens in de zoveel tijd te switchen van energieleverancier. Het levert al snel tientallen euro’s per jaar op!

Tijd is geld!

Dat overstappen geld scheelt is vast geen nieuws voor je. Want laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat je kritisch moet zijn als het om je uitgaven gaat. Dat je die regelmatig onder de loep moet nemen. En dat je kunt besparen door eens in de zoveel tijd al je abonnementen, verzekeringen en doorlopende services te vergelijken met andere aanbieders en dan over te stappen naar de meest voordelige partij. Maar daar zit het hem juist in… Dat vergelijken en overstappen kost zooooo veeeeeeel tijd! Daarom heb ik dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van een vergelijkingssite. Ik was een beetje sceptisch, maar het heeft echt gezorgd voor inzicht en via de site kon ik ook het overstappen gemakkelijk regelen. Heeft me dus tijd én geld bespaard!

Wat je kunt vergelijken

Ik was op zoek naar aantrekkelijke energie aanbiedingen (dat is dus een tic uit het verleden, doe ik ieder jaar). Maar je kunt ook heel veel besparen door eens te kijken naar je internet & tv-abonnement, je autoverzekering en  je zorgverzekering. Van zorgverzekeraar kan je alleen aan het begin van een nieuw jaar wisselen. Het loont zeker om even te googelen op Goedkoopste zorgverzekeraar.

Mobiel Abonnement of geld lenen

Daarnaast kun je ook altijd even kijken naar je mobiele telefoon abonnement. Betaal je nog steeds niet te veel? Misschien heb je wel recht op een nieuw toestel of kun je juist over naar een goedkoper abonnement. Misschien wist je dit nog niet maar,  wil je geld lenen? Ook in dat geval kan het heel handig zijn om de verschillende aanbieders te vergelijken en te kiezen voor een betrouwbare partij met een goed renteaanbod.

Tandarts

Zit je goed bij je tandarts? Voel je je er fijn? Of is het toch net niet wat je ervan verwacht? Ook tandartsen hanteren allemaal andere tarieven. Zo is een tandarts die in hartje centrum zit een stuk duurder, maar niet perse beter. Kijk eens op Goedkoopste tandartsverzekering en wie weet kun jij nog meer besparen.

Vergelijk, stap over en bespaar!

Blijf kritisch en koop schoenen

Hartstikke handig dus zo’n vergelijkingssite, echt! Maar als marketeer weet ik dat het belangrijk is om zelf ook kritisch te blijven. Kijk dus altijd goed of de verschillende aanbiedingen bevatten wat je nodig hebt (en niet minder of juist veel meer), of de verzekering ook dekt wat je wilt verzekeren, en als je gaat lenen; of het wel echt nodig is dat je het geld leent. Gebruik je boerenverstand en dan kan een avondje vergelijken je bakken met geld opleveren… Die je (met mijn goedkeuring) dan weer kunt besteden aan nieuwe schoenen en kleding! ?

Einde blog: Vergelijk, stap over en bespaar!

Foto header credits: Photo by bruce mars by Pexels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.