Lifestyle

Verhuistips

By  | 

Verhuistips
Net als Mounira ben ik vorig jaar verhuisd. Inmiddels is ons nieuwe paleisje aardig ingewijd. 
Wist je dat jaarlijks zo’n 1,5 miljoen Nederlanders een nieuw huisje betrekken? Dus mocht jij ook verhuisplannen hebben, dan ben je zeker niet de enige! Super leuk natuurlijk zo’n nieuwe woning, maar weet ook dat verhuizen hoog in het lijstje van stressvolle levensgebeurtenissen staat. En om jou te behoeden voor een energie vretende verhuizing geef ik je in deze blog een aantal praktische tips. Doe er je voordeel mee! ben je net verhuisd en wil je je kledingkamer opruimen? Klik dan hier.

Strepen maar!
Do! Maak lijstjes van de dingen die gedaan moeten worden. Dat geeft overzicht en maakt inzichtelijk wat je allemaal nog moet regelen. Ook is het fijn dat je de taken op zo’n lijstje kunt verdelen. Laat je partner het één doen en zorg zelf voor iets anders. Heel praktisch, maar het geeft je ook nog eens een goed gevoel als je weer iets van je lijstje af kan strepen!

Don’t! Ga dat lijstje niet zelf bedenken en opstellen. Dat is echt zonde van je tijd en energie! Zoals gezegd verhuizen er jaarlijks meer dan anderhalf miljoen Nederlanders, die hebben met al die struggles al een keer te maken gehad… Er bestaan dus hele handige verhuis checklists waarop al voor jou is uitgeschreven waar je allemaal aan moet denken. Hier vind je een voorbeeld van z’n handige checklist. Zo die kan je afstrepen, dan kan jij nu nadenken over welke kleur je nieuwe gordijnen moeten worden! 😉

Verhuistips

Move what you love
Do! Verhuis alleen de spullen die je écht mee wilt nemen naar je nieuwe huis. Die mooie vaas, maar in de verkeerde kleur? Weg ermee!!! Zet het ding te koop, geef het weg aan je oma of een vriendin, maar ga het niet verslepen als je het eigenlijk niet wilt hebben. Zonde van je energie en de ruimte in je nieuwe, frisse paleisje.

Don’t! Wat je hierbij vooral níet moet doen is je laten leiden door de mening van anderen. Je hebt zoveel aan je hoofd en je bent emotioneel (ja, dat gebeurt als je verhuist…), dus ben je niet in staat om iemand anders zijn mening goed te beoordelen. Vind jij dat iets weg, of juist mee moet? Doe dat, maar pak het niet in alleen omdat iemand anders het anders “zonde” vindt.

Til je geen breuk

Do! Zorg op tijd dat je vervoer en hulp hebt om al je meubels en dozen te verhuizen. Een mens verzamelt echt heel veel spullen om zich heen en je wordt gek als je dat allemaal moet gaan verplaatsen met een bakfiets of in je eigen stadsautootje. Zorg dus dat je op tijd een busje of aanhanger regelt en het liefst ook een aantal stoere mannen die kunnen helpen met tillen. Of, als je de boel liever laat doen, en niet van plan bent zelf te gaan sjouwen: huur mensen in! Bij Studentverhuizers.nl heb je binnen 6 uur een offerte en weet je zeker dat je verhuizing goed geregeld is, ze pakken zelfs voor je in als je dat zou willen!

Don’t! Onderschat niet hoe zwaar het is om al die spullen uit het ene huis, in een vervoersmiddel, vervolgens daar weer uit en naar binnen in je nieuwe huis te krijgen. Echt géén aanrader! Tenzij je wel een goede workout kunt gebruiken natuurlijk… 

Eigenlijk komt het er dus op neer dat je bij een verhuizing niet alles zelf moet willen doen! Velen gingen je voor, leer van hen! Maak gebruik van hun lijstjes, lees tips hoe je je spullen handig inpakt, ontdoe je van je rotzooi en onthoud dat verhuizen heel veel energie kost… Spaar dus energie waar je kan zodat jij straks degene bent die nog puf heeft om je nieuwe stulpje te stylen naar de nieuwste woontrends. Want dat is het leuke van verhuizen! Hopelijk had je wat aan deze Verhuistips.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.