Lifestyle

Verhuizen

By  | 

Ik ben nog aan het bijkomen van onze verhuizing. Man o man wat komt er veel bij kijken. Ik heb dan ook besloten om in deze blog die hele verhuizing van me af te schrijven. Wie weet ga jij binnenkort verhuizen en heb je hier wat aan.

Verhuizen

Of je nu gaat huren of kopen, een huis vinden is altijd lastig. Je moet er namelijk verliefd op worden, net zoals bij een partner. Er kunnen er wel 100 voorbij komen, maar jij bent toch net op zoek naar die ene. Voor ons nieuwe huis waren de criteria: in de buurt van school, een eengezinswoning met 2 etages en een voor- en achtertuin. We hoefden niet een huis dat helemaal perfect of  “af'” was. Als het maar potentie had. Met potentie bedoel ik dat we er de komende jaren een droomhuis van kunnen maken. Na ongeveer 3 maanden zoeken, het online snuffelen en 5 bezichtigingen vonden we ons huis. Nadat we het huis officieel gekocht hadden, konden we niet gelijk verbouwen en verven. Nee, we moesten er eerst meteen in. Om te voorkomen dat we met dubbele lasten zaten. Daarna konden we pas beginnen aan alles wat anders moest.

make up tafel

Verbouwing

O lord verbouwen… dat is niet leuk! Maar van het eindresultaat word je wel heel blij ( als alles goed gedaan is). Wij hebben eerst de zolder laten verbouwen. Je kon er niet eens een kast neerzetten met het puntdak. Nu is de zolder echt een fijne grote slaapkamer geworden compleet met veel kledingkasten, een kleine gym en uitgerust met een make-up tafel. Een paar weken erna werd de nieuwe keuken geleverd. We hadden overigens pech met die levering. We hebben daar bijna 4 maanden op moeten wachten. Toen de keuken eenmaal klaar was hebben we de tuin aangepakt. Het was een enorme zandbak en nu staat er dan een mooi tuinhuis en is de grond betegeld. We zijn nog niet klaar maar voor nu is het allemaal fijn en leefbaar.

 

huis mounira mansour

Verzekeren

Wij hebben over de jaren heen veel meubels en spullen gespaard. Ik moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt en we alles kwijt zijn. Daarom adviseer ik iedereen om een inboedelverzekering te nemen. Een verzekeraar als Centraal Beheer biedt een inboedelverzekering voor de losse spullen in het huis en tuin: zoals de laptop, sieraden tuingereedschap etc.. Het is fijn dat je verzekerd bent als er bijvoorbeeld door een brand spullen in uw huis beschadigd zijn.. Ik moet wel toegeven dat wij best wat verzekeringen hebben die huis gerelateerd zijn. Naast de inboedelverzekering hebben wij ook een opstalverzekering (die is verplicht bij een hypotheek) en een aansprakelijkheidsverzekering (handig als de kinderen iets bij iemand kapot maken).

Sparen

Nu we de grootste verbouwingen achter de rug hebben willen we ook sparen. We willen niet 30 jaar vastzetten aan een hypotheek en we hebben besloten om per jaar ook af te gaan lossen. Wij mogen 10 procent van de koopsom jaarlijks aflossen en we gaan proberen alles wat we jaarlijks overhouden in het huis te stoppen. Het plan is namelijk dit huis af te lossen en later een appartement te kopen. Deze willen we dan gaan verhuren.

Genieten

Ik moet zeggend dat we wel echt tot rust komen in ons huis. De kinderen en wij hebben allemaal een gigantische kamer. Verder hebben we een fijne ruimte beneden waar we kunnen chillen en eten en we hebben natuurlijk ook nog de tuinen. Wij genieten met volle teugen van dit huis en de komende jaren blijven we hier lekker wonen. Pas als Noah naar de middelbare school gaat moeten we maar weer eens nadenken over verhuizen.

 

nieuwe tuin

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.