Uncategorized

Verschillen in terrasoverkappingen

By  | 

Verschillen in terrasoverkappingen

Verschillen in terrasoverkappingen. Ook nu het buiten een stuk kouder is, is dat geen reden om niet te genieten van de frisse buitenlucht. Zomers is het natuurlijk fijn om in de tuin te zitten, maar voor wie het hele jaar lekker droogjes en warm buiten wilt genieten, biedt de terrasoverkapping een aangename oplossing. Je hebt verschillende soorten terrasoverkappingen waarvan we een aantal zullen bespreken in deze blog.

terrasoverkapping
gespot op foravida.nl

Kleur terrasoverkapping

Voor we ingaan op de materialen kunnen we even nadenken over de kleuren. De zwarte terrasoverkapping heeft bijvoorbeeld een luxe uitstraling. Een witte terrasoverkapping is meer neutraal en bijvoorbeeld een beige overkapping geeft wat meet natuur gevoel.

Glazen schuifwand

Het mooist is een glazen schuifwand natuurlijk. Wanneer je kiest voor 10mm helder glas heb je een geweldige lichtinval. Let erop dat de schuifwanden altijd netjes gepolijst afgewerkt zijn.

verschil in overkappingen
gespot op foravida.nl

Glas overkapping

Glas heeft weinig onderhoud nodig in tegenstelling tot andere materialen. Het geeft natuurlijk lekker veel licht en voelt erg ruimtelijk. Het nadeel is echter wel, dat het in de zomer als snel onaangenaam heet kan voelen, een beetje broeikas effect. Dit kan je echter wel weer oplossen met een schaduwdoek.

Houten overkapping

Naast aluminium is hout erg geliefd. Hout kun je in alle kleuren verven. Het geeft een natuurlijke uitstraling en is ook nog eens het goedkoopste materiaal wat je kunt gebruiken voor een terrasoverkapping.

overkapping gespot bij foravida.nl

Overkapping van van polycarbonaat

Polycarbonaat kun je zien als een soort glasplaat van kunststof en is dus erg sterk. Het is zelfs zo’n 250 keer sterker dan glas. Je kunt deze weer combineren met hout of aluminium. Het is echter niet krasvrij. Wel kun je kiezen voor bijvoorbeeld een glasachtige plaat die het licht doorlaat of juist weer voor bijvoorbeeld een witte plaat.

Tot zover deze blog over verschillen in terrasoverkappingen. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.