Lifestyle

Verschillende douche soorten

By  | 

Verschillende douche soorten

Verschillende douche soorten. Ben je niet meer te spreken over de inrichting van je badkamer? Heeft dit wellicht met de stijl van de badkamer te maken? Of sluit de inrichting van je badkamer niet meer volledig op je wensen aan? Ongeacht wat de situatie precies is, is het zaak dat je je badkamer volledig naar wens gaat maken.

Badmeubel gespot op megadumptiel.nl

Waarom?

Omdat je nu eenmaal beter gedijt in een badkamer die volledig naar je wens is. Het is de plek waar je de dag start én waar je de dag afsluit. Zorg alleen al om die reden voor een badkamer die volledig naar je wens is. Heb je gemerkt dat je huidige douche niet meer naar wens is? Dan is het de hoogste tijd om daar iets aan te gaan doen. Je kunt tegenwoordig uit meerdere douche soorten kiezen, waarover je hieronder meer leest. 

Details

Bij een douche gaat het echter niet alleen om de douche zelf, maar ook om de details. Een typerend voorbeeld hiervan is een douchegoot. De douchegoten waar je tegenwoordig voor kunt kiezen, zijn een lust voor het oog. Daarnaast worden de douchegoten volledig weggewerkt, waardoor je deze nauwelijks ziet. Hoe anders is dat nu bij je douche? Grote kans dat het doucheputje erg goed zichtbaar is.

Verschillende kranen

Ten eerste is het goed om te weten dat er douches met verschillende kranen bestaan. Zo bestaan er douches die twee kranen hebben; met de kranen kun je beide douchekoppen bedienen. Er bestaan ook douches die een kraan met twee draaiknoppen hebben. Met de ene kraan zet je douche aan/uit, terwijl je met de andere kraan de watertemperatuur instelt.

Verschillende douchekoppen

Ten tweede bestaan er veel soorten douchekoppen. Wil je het in je badkamer zo aangenaam mogelijk maken? Dan is een regendouche de beste optie. Wil je in je douche vooral van flexibiliteit verzekerd zijn? Dan is een handdouche een prima optie. Uiteraard kun je ook voor een combinatie van deze beide douchekoppen gaan.

Verschillende douchecabines/douchedeuren

Ten derde bestaan er op het gebied van vormgeving grote verschillen. Zo is het tegenwoordig mogelijk om voor een inloopdouche te kiezen. Je loopt zo’n douche als het ware in, waarbij je geen rekening hoeft te houden met de opstap die bij een douchecabine hoort. Heb je niet super veel ruimte in je badkamer? Dan kun je beter voor een compacte douchecabine kiezen. Dit is wellicht iets minder fraai, maar neemt een stuk minder ruimte in beslag.

douchedeur
Douchedeur gespot op megadumptiel.nl

Tot slot

Tot slot zou je goed naar de douchedeuren moeten kijken. Hoe zien de douchedeuren eruit? Van welk materiaal zijn de deuren gemaakt? En hoe gaan de deuren precies open? Enkele belangrijke vragen waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe douche. Tot zover deze blog: Verschillende douche soorten.