Lifestyle

Verschillende soorten en bijzondere kleuren behang

By  | 

Verschillende soorten behang

Verschillende soorten behang. We gaan langer door met de lockdown helaas, we krijgen een avondklok en er mag nog maar 1 iemand per dag op bezoek komen in deze Corona tijd.. Dit is wat mij betreft toch wel echt een dieptepunt. Zelden zijn we zoveel thuis als nu. Dus wat kun je dan doen naast sporten, wandelen of bedenken wat we nu weer eens gaan eten? Dan rest ons alleen nog: werken aan je interieur of exterieur. Vandaag besteed ik wat aandacht aan bijzondere kleuren behang.

verschillende soorten behang

Eijffinger Reunited behang

Dit merk heeft echt hele mooie interieur georiënteerde kleuren. Anna Eijffinger opende met haar man Theo de eerste behangzaak in Den Haag in 1875. Dat is gewoon bijna 145 jaar geleden alweer. Ze hadden toen nog niet het behang zoals we dat nu kennen. Ze verkocht toen nog decoratief borduurwerk en behangselpapier. De vraag naar behang werd steeds groter en ze gingen zich toen ook volledig focussen op het verkrijgen en verkopen hiervan. Een mooi verhaal in ieder geval. Inmiddels is het eijffinger behang zo groot geworden dat ze over de hele wereld verschillende soorten behang verkopen.

Fotobehang

mooi behang
Eijffinger behang Gespot op behangexpert.nl

Met fotobehang is het mogelijk om uit ‘standaard’ foto’s te kiezen, zoals bosfoto’s, foto’s van landen of andere natuurgebieden. Je kunt dit fotobehang één of meerdere keren links of rechts naast elkaar aanbrengen. Wat natuurlijk helemaal uniek is, is wanneer je zelf een haarscherpe foto maakt en daar fotobehang van laat maken. Dan heb je echt iets unieks. Google maar even voor de mogelijkheden.

Glasvezelbehang of vliesbehang?

Je hebt dus heel veel verschillende soorten behang. Glasvezelbehang wordt ook steeds populairder. Dat is behang waarbij je de bobbeltjes kunt voelen of bijvoorbeeld visgraatpatronen heeft. Vliesbehang is uitermate geschikt voor de doe het zelf klussers. Het schijnt makkelijk aan te brengen te zijn.

Geschikte muren

Een tip die ik vaak hoor is om een proefstaal van je favo behang te bestellen en die dan tegen de muur te houden. Zo kan je meteen zien of je het echt mooi vindt en of het überhaupt past bij je interieur. Daarnaast kan je soms een foto aanleveren van je huiskamer waarbij ze in 3d laten zien hoe het er dan uitkomt te zien. Je kunt ook altijd beginnen met enkel en alleen een muur. Soms is een muur behangen ook al een toegevoegde waarde aan je interieur. Succes met het uitzoeken van bijzondere kleuren behang.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.