Lifestyle

Verschillende soorten jaloezieën interieur blog

By  | 

Verschillende soorten jaloezieën interieur blog

Verschillende soorten jaloezieën interieur blog. Als je je interieur iets luxer of iets modieuzer wilt maken dan kun je bijvoorbeeld denken aan het veranderen van je raamdecoratie. Stoffen gordijnen zijn ook mooi en maken het huis gezellig. Zeker als je kiest voor kleuren die nu in de mode zijn zoals bijvoorbeeld oker, blauw, groen of rood. Aluminium of houten jaloezieën geven een meer nordic feel aan je huiskamer en dat is het frisse opgeruimde ‘less is more’ gevoel. Zeker als je er een paar leuke planten naast zet en eventueel een houten trappetje. Als je interesse hebt in pvc, aluminium of houten jaloezieën, lees dan even verder. Ik bespreek in deze blog de voordelen en nadelen en waar je op moet letten.

Aluminium Jaloezieën

Aluminium jaloezieën zorgen voor een strakke uitstraling in je huis. Je bepaalt zelf de hoeveelheid licht en privacy met slechts een enkel trekje aan de design optrekkoordjes. Op maat gemaakte aluminium jaloezieën zijn 25 mm of 50 mm breed als je kiest voor de standaard maat. Meestal wordt er voor zwart of wit gekozen, maar je kunt ze bestellen in meerdere kleuren. Je kunt zelfs kiezen voor de geperforeerde optie voor een uniek effect in sommige gevallen. Je kiest voor aluminium jaloezieën in met name de badkamer. Ze zijn namelijk uitstekend geschikt voor vochtige omgevingen omdat ze waterdamp/druppel bestendig zijn. Als je echt een nadeel moet bedenken dan kan je zeggen dat in principe alle aluminium jaloezieën (op hout uitgezonderd) geluid weerkaatsen in plaats van opnemen. Je hoort dan een wat meer galmend effect in grote ruimtes en dat kan de sfeer wat killer maken.

Houten Jaloezieën

Wij hebben zelf ook houten Jaloezieën en ik ben er echt heel tevreden over. Ik heb ze al een paar jaar en omdat ik voor de witte variant heb gekozen zie ik er ook nooit stof op liggen. Mijn vriendin heeft de zwarte variant en die moet ze echt vaak afstoffen. Ook de lamellen van de houten horizontale jaloezieën zijn 50 mm breed. Je kunt kiezen voor hout of bamboe. Er zit altijd een mooie ladderband op in de kleur van je lamellen. Dus kies je voor wit dan zit er ook een witte ladderband aan en een wit optrekkoord. Er zijn niet veel nadelen. Houten jaloezieën gebruik je niet voor de badkamer daar zijn aluminium exemplaren voor. Met een maximale breedte van 270cm, zijn houten lamellen niet geschikt voor uiterst grote ramen. Maar ook daar is wel weer een oplossing voor. Je kunt dan meerdere bestellen en die naast elkaar hangen.

houten Jaloezieën
houten Jaloezieën gespot op topjaloezieen.nl

PVC jaloezieën

Dit is de budgetvariant van de houten exemplaren. Ze zijn in prijs goedkoper. Daarnaast zijn ze niet echt van de houten lamellen te onderscheiden zo op het oog. Ze zijn van kunststof gemaakt. Je kunt ze in verschillende kleuren bestellen. Ook bij deze variant krijg je er een ladderband en optrekkoord in dezelfde kleur als je jaloezieën bij. Ze zijn vochtbestendig dus deze kun je ook weer in de badkamer, de keuken of het washok ophangen. Echte nadelen hebben ze niet. Tot zover deze blog: Verschillende soorten jaloezieën interieur blog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.