Lifestyle

Verven in huis

By  | 

Verven in huis

Verven in huis. Zoals jullie weten ben ik een interieur hobbyist van het eerste uur. Ik vind het altijd zo leuk om steeds kleine dingen in huis te veranderen. We zitten natuurlijk allemaal in een gekke en onzekere periode en wie weet komen er wel meer beperkingen of als we pech hebben weer een volledige lockdown. Nou dan hoeven we ons in ieder geval niet te vervelen want je kunt dus je interieur onderhanden nemen met kwasten en verfpotten. Denk hierbij aan krijtverf, wijzonol, vloerverf en meer.

Krijtverf

Als we een lockdown krijgen kunnen we onze lol op met verf. Ik begin meteen met mijn favo verf van dit moment, namelijk krijtverf. Ik heb zoals jullie weten 2 kinderen en daarnaast een heleboel dingen te onthouden. Hoe leuk is het dan om een (gedeelte van een) muur met krijtverf te verven en voila een krijtmuur. Naast dat de kids hier lekker op los kunnen gaan schrijf ik er zelf ook onthoud-dingetjes op als: ‘Melk op’, ‘morgen tandarts’ etc. Flexa Pure Krijtverf is een prachtige krijtverf en bevat polysiloxaan. Dit zorgt voor een langdurig authentieke uitstraling, poederachtig mat. Ik zeg aanrader.

Krijtverf flexa pure
Krijtverf flexa pure gespot op de verfzaak.nl

Vloerverf

Ja het bestaat gewoon echt. Wie weet woon je in een huis waarbij je elke keer ongelukkig wordt als je naar de vloer kijkt, het is namelijk niet jouw kleur en je vindt het lelijk. Nou dan kun je die vloer dus gewoon van kleur laten veranderen. Drost vloerverf is geschikt voor beton, steen, eterniet, en maatvast houtwerk. Daarnaast kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld grondlak van wijzonol. Wijzonol staat ook bekend om zijn goede buitenverf, als je bijvoorbeeld een schuur of stalen speeltoestel wilt schilderen.

Wijzonol grondlak
Wijzonol grondlak gespot op de verfzaak.nl

Houtolie

Misschien heb je wel een trap of schommelstoel die een opknapbeurtje verdient. Bij dit soort klusjes kun je gebruik maken van speciale houtolie die ervoor zorgt dat je extra lang kunt genieten van je houten spulletjes. Je kunt naast houtolie ook voor beits kiezen. Beits heeft als voordeel dat het nóg beter bescherming biedt tegen het weer en vuil. Olie daarentegen heeft weer als voordeel dat het beter in staat is om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden. Ik zeg daarom dat olie beter is voor binnen en beits voor buiten.

Bankirai hout olie
Bankirai hout olie gespot op de verfzaak.nl

Hobbyverf

Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker met de kids gaan schilderen. Lekker op een mooie herfstdag de natuur in met schilderspullen en gewoon mooie bomen of gebouwen na tekenen. Schilderen met bijvoorbeeld hobbyverf werkt ontspannend en je werkt echt ergens naartoe. Hobbyverf is de verzamelnaam voor verfsoorten die je kunt gebruiken voor creatief schilderen. De twee grootste verfsoorten die bij de groep hobbyverf horen zijn acrylverf en olieverf. Daarnaast kun je kiezen voor aquarelverf. Zelf kiezen we vaak voor acryl verf omdat deze lekker snel droogt. Door de snelle droogtijd kun je redelijk snel na het aanbrengen van een verflaagje een tweede laag over de eerste heen schilderen. Wij gebruiken vaak een schildersezel met een doek.

Tot slot

Vergeet bij het verven niet om oude kleren aan te doen he. Vaak denk je dat je heus niet gaat knoeien… nou dat is mij nog nooit gelukt. En het is ook niet onverstandig om met afdekzeil te werken natuurlijk. Kijk ook eens naar mijn andere interieurblogs. Ik heb tal van blogs geschreven over hoekjes maken, muren verven, ramen decoreren en meer. Bedenk het en ik heb er over geschreven. I love it. Tot zover deze blog over verven in huis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.