Lifestyle

Vier voordelen van een zonnescherm in én aan huis

By  | 

Vier voordelen van een zonnescherm in én aan huis 

Op het terras, aan jouw vakantiehuis of bij jouw (over)buurman: tegenwoordig kun je niet meer om zonneschermen heen. De schermen hangen overal en zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Zonwering biedt een fantastische uitkomst voor felle zonnestralen. Maar wist je dat zonneschermen veel meer voordelen met zich meebrengen? Hieronder lees je er vier!

Een verlengstuk van jouw huis

Droom je er altijd al van dat jouw huis nét iets groter en ruimtelijker is? Dan is een zonnescherm het perfecte – en vooral voordelige – alternatief voor een uitbouw. Met een scherm breid je jouw huis namelijk letterlijk uit. Schuif de deuren open en trek jouw woonkamer of keuken op subtiele manier door naar jouw buitenomgeving. Er ontstaat een huiselijk en uitnodigende sfeer in de buitenlucht, waardoor je de ruimte om jouw huis optimaal benut. 

mooie tuin met zonnescherm
mooie tuin met zonnescherm

Gespot op: Pinterest.

Creëer gemakkelijk schaduw

De zon laat zich steeds vaker zien in de zomermaanden en daarom is een fijne plek om af te koelen zeker niet te veel gevraagd. Met een buitenzonwering creëer je een plek met schaduw en zorg je ervoor dat jouw terras koel blijft tijdens warme zomerdagen. Afhankelijk van de grootte van het scherm, het materiaal en de kleur speel je in op de door jou gewenste temperatuur. Houd je ervan om schaduw met zon af te wisselen? Dan raden we je een knikarmscherm aan. Dit scherm klap je gemakkelijk in en uit, waardoor je gemakkelijk speelt met de inval van het zonlicht. Bovendien zorgt een buitenzonwering ervoor dat het aangenaam koel blijft in huis. De schermen zijn daarmee een win-winsituatie voor zowel binnen als buiten.

Geniet van meer privacy

Niet alleen voor felle zonnestralen, maar ook voor ongewenste binnen kijkers zijn zonneschermen dé oplossing. In een handomdraai of met één druk op de knop zorg jij ervoor dat voorbijgangers niet meer naar binnen gluren en sluit je je op elk gewenst moment af van de buitenwereld. Zo heb je écht een ongestoord moment voor jezelf of jouw gezin. Bang dat de schermen voor een afgesloten uitstraling zorgen? Nergens voor nodig! Door te kiezen voor een ietwat licht-doorlatend zonnescherm met vrolijke kleur oogt de zonwering evengoed als decoratie. Zo creëer je een knus aanzien en behoud je nog steeds jouw privacy.

Eenvoudig te personaliseren

Tegenwoordig is er een ruim aanbod aan verschillende zonneschermen. Zo kun je allereerst kiezen uit het type zonnescherm: binnen zonwering of buitenzonwering. Binnen zonwering is vooral geschikt wanneer je de inrichting van jouw huis wil verfraaien. Je hebt de mogelijkheid om onder andere te kiezen uit rolgordijnen, jaloezieën, lamellen of shutters. Wanneer je meer een buitenmens bent en vooral in de tuin te vinden bent, past buitenzonwering beter in jouw straatje. Je kunt ook dan weer kiezen uit verschillende soorten van screens en uitvalschermen tot markiezen en meer.

Tot slot

Tot slot heb je vaak een ruime keuze in kleuren en materialen, waardoor je jouw schermen voorziet van eigen smaak. Zo ben je ervan verzekerd dat het scherm écht bij jou(w huis) past. Al met al genoeg reden om een prachtig zonnescherm aan te schaffen en te profiteren van de voordelen! Tot zover deze blog: Vier voordelen van een zonnescherm in én aan huis