Lifestyle

Vijf tips om met simpele aanpassingen jouw interieur te vernieuwen

By  | 

Vijf tips om met simpele aanpassingen jouw interieur te vernieuwen

Vijf tips om met simpele aanpassingen jouw interieur te vernieuwen. Eens in de zoveel maanden begint het te kriebelen en is het hoog tijd om jouw interieur een twist te geven. Gewoon om dat verliefde, fijne en vooral ‘nieuwe’ gevoel van thuis weer te creëren. Gelukkig hoef je daarvoor niet allerlei winkels af te struinen en je hele portemonnee leeg te roven. Een paar simpele aanpassingen aan jouw huisstijl kunnen namelijk al een enorm verschil maken. Hierbij een vijftal simpele tips, waarmee je jouw interieur vernieuwd. 

Andere verlichting, andere sfeer

Bij het (her)inrichten van jouw interieur denk je in eerste instantie waarschijnlijk niet aan het vervangen van de verlichting in huis. Zonde, want juist dat heeft enorm veel invloed op de look and feel van ruimtes! Gooi het eens over een andere boeg en draai in die ene lamp in de woonkamer of aan de wand een zachter of aanweziger lichtje. Je zult zien dat het onwijs veel doet met de presentatie van de kamer of muur. Ben je er nog niet over uit voor welke verlichting je moet kiezen? Overweeg dan een lamp met verschillende kleurstanden. Je kunt op makkelijke én betaalbare wijze blijven experimenten met de ambiance van de ruimte(s).

Ga voor een (ander) vloerkleed

Vloerkleden zetten de toon in huis. Een kleed maakt een ruimte vaak net iets gezelliger en verbindt losse onderdelen in huis, zoals een bank en salontafel, waardoor alles meer als één geheel aanvoelt. Bovendien is het een makkelijke manier om de uitstraling van jouw interieur om te gooien. Kies bijvoorbeeld voor een tof patroon of opvallende kleur als je toe bent aan meer uitdaging en een speelse look. Liever meer rust in huis creëren? Ga dan juist voor een effen kleur om de stijl te neutraliseren. Een groot voordeel van het aanschaffen van een (nieuw) kleed is dat je ‘m zonder moeite kan wisselen voor een ander(e ruimte). Perfect voor de twijfelaars onder ons!

Wissel één of meerdere stoelen

Een kleine stoelendans doet al wonderen met jouw huisstijl. Ruil één of meerdere van de eetkamerstoelen in voor een nieuw exemplaar en geef het eetgedeelte een upgrade. Aangezien deze hoek – naast het zitgedeelte, waar je eventueel ook een toffe stoel kan neerzetten – een echt statement in jouw huis is, valt het meteen op dat er iets is veranderd. Van stoere en industriële stoelen tot luxe en moderne zitplaatsen: je kunt talloze kanten op. Een extra – en vooral makkelijk aan te schaffen – opvallendheid die je hoe dan ook gaat waarderen.

Vijf tips om met simpele aanpassingen jouw interieur te vernieuwen
Vijf tips om met simpele aanpassingen jouw interieur te vernieuwen. Bron Otto

Colour it up!

Geef het binnenwerk van het huis een ander karakter en kies een nieuw kleurtje. Als je direct meer kleur in huis wil, adviseer ik je om de muur te voorzien van een likje verf of een kleurrijk behangsel. Wanneer je liever op een subtielere manier meer kleur wil aanbrengen, kun je je meer richten op de accessoires in huis. Koop bijvoorbeeld een vaas, fotolijst of lampenkap in een toffe kleur of vervang de dekens of kussenslopen op de bank. Et voila: het interieur krijgt meteen een andere draai. 

Speel met de (rol)gordijnen

Tot slot kun je jouw huisstijl ook een make-over geven door andere gordijnen op te hangen. Gordijnen bieden verschillende mogelijkheden, omdat je niet alleen kunt spelen met de kleur, maar ook met het lichtinval, de stof en de lengte. Afhankelijk van deze keuzes en natuurlijk de keuze voor het soort gordijn – klassiek, rol-, vouw- of plisségordijn – creëer je meteen een andere uitstraling. Tot zover deze blog: Vijf tips om met simpele aanpassingen jouw interieur te vernieuwen.